Marimekko Oyj, Lehdistötiedote, 26.3.2020 klo 9.00

Marimekon ja globaalin japanilaisen vaatebrändin Uniqlon yhdessä suunnittelema uusi, rajoitetun ajan saatavilla oleva kevät- ja kesämallisto tulee myyntiin huhtikuusta 2020 lähtien. Yhteistyömallisto on saanut inspiraationsa suomalaisesta kesäelämästä, ja se on yksi Uniqlon vuoden 2020 kärkiyhteistöistä. Naisille ja lapsille suunnattuun mallistoon sisältyy valikoima kesäisiä tuotteita, joiden kuoseina on Annika Rimalan ja Maija Isolan suunnittelemia ikonisia Marimekko-kuvioita. Kokoelma on jatkoa Marimekon ja Uniqlon kahdelle aiemmalle rajoitetun ajan saatavilla olleelle yhteistyömallistolle, jotka kummatkin menestyivät hyvin.

”Brändiyhteistyöt kumppanien kanssa, jotka jakavat arvomme ja joiden kanssa voimme yhdessä luoda asiakkaille jotain erityistä, tarjoavat meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kertoa suunnittelufilosofiastamme laajalle globaalille yleisölle. Meille on kunnia jatkaa yhteistyötä Uniqlon kanssa ja lanseerata tämä kesäinen mallisto, joka rakentuu molempien brändien vahvuuksista: Marimekon kuvioistaan tunnetusta voimaannuttavasta designkielestä sekä Uniqlon kaikille suunnitelluista laadukkaista, käytännöllisistä ja kohtuuhintaisista vaatteista”, sanoo Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko.

”Tiivis yhteistyö Marimekon kanssa kolmena eri sesonkina on syventänyt tuntemustamme ja arvostustamme tätä suomalaista muoti- ja designtaloa ja sen kuvio-osaamista kohtaan. Olemme iloisia, että saamme jälleen kerran esitellä legendaaristen suunnittelijoiden Maija Isolan ja Annika Rimalan luomia ikonisia Marimekko-kuvioita – tällä kertaa inspiroituneena suomalaisesta pitkän talven jälkeen koittavasta kesäelämästä, jota juhlistetaan yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Toivomme, että uusi mallisto ilahduttaa mahdollisimman monia”, kertoo Uniqlon tutkimus- ja kehitysjohtaja Yuki Katsuta.

Mallisto tulee olemaan saatavilla kaikilla Uniqlon markkinoilla Japania lukuun ottamatta.

Brändiyhteistyö liittyy kesällä 2019 solmittuun sopimukseen, johon liittyvistä lisenssituottoista suurin osa kirjattiin Aasian-Tyynenmeren alueella jo vuonna 2019. 

Kuvia tuotteista: https://mediabank.marimekko.fi/l/GPfVwCPChsTk

Lue lisää: https://www.marimekko.com/fi_fi/marimekon-maailma/uutisia-2020/uniqlo-x-marimekko-uusi-yhteistyomallisto


Lisätietoa:

Asta Halme, Marimekon viestintä
Puh. 09 7587 233
asta.halme@marimekko.com


JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2019 tuotteiden brändimyynti oli 251 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 125 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 150 eri puolilla maailmaa. Keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Aasian-Tyynenmeren alue. Konsernin palveluksessa on noin 450 henkeä. Yhtiön osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.marimekko.com


Uniqlo on suurin japanilaisen vähittäiskaupassa toimivan, Tokiossa pääkonttoriaan pitävän holdingyhtiön Fast Retailing Co., Ltd:n kahdeksasta brändistä.
Yhtiön muut brändit ovat GU, Theory, Helmut Lang, PLST (Plus T), Comptoir des Cotonniers, Princesse tam.tam ja J Brand. Fast Retailing on yksi maailman suurimmista vaatetusalan vähittäiskauppiaista, ja Uniqlo on alan johtava erikoisliike Japanissa. Fast Retailingin myynti 31. elokuuta 2019 päättyneellä tilikaudella oli noin 2,2905 biljoonaa jeniä (21,53 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Uniqlo avaa jatkuvasti isoja myymälöitä maailman tärkeimmissä kaupungeissa ja liikepaikoilla vahvistaakseen asemaansa globaalina brändinä. Tällä hetkellä sillä on lähes 2 200 myymälää yhteensä 25 markkinalla Japani mukaan lukien. Muut markkinat aakkosjärjestyksessä lueteltuna ovat Alankomaat, Australia, Belgia, Espanja, Etelä-Korea, Filippiinit, Hongkong, Indonesia, Intia, Iso-Britannia, Italia, Kanada, Kiina, Malesia, Ranska, Ruotsi, Saksa, Singapore, Taiwan, Tanska, Thaimaa, Venäjä, Vietnam ja Yhdysvallat. Lisäksi Uniqlolla on Bangladeshissa yhdessä Grameen-pankin kanssa vuonna 2010 perustettu sosiaalisen liiketoiminnan yritys, jolla on nykyisin useita Grameen-Uniqlo-myymälöitä Dhakassa.

Fast Retailingin tavoitteena on muuttaa pukeutumista, perinteisiä käsityksiä ja maailmaa, ja se on sitoutunut suunnittelemaan hyviä vaatteita, jotka tuovat uudenlaista ja erityistä arvoa käyttäjilleen rikastaen heidän elämänsä. Lisätietoja Uniqlosta ja Fast Retailingista osoitteissa www.uniqlo.com ja www.fastretailing.com.