Kemira täyttää 100 vuotta 26.3.2020


Kemira Oyj
Lehdistötiedote
26.3.2020 klo 9.00

Kemira täyttää 100 vuotta 26.3.2020

Tänään vietämme 100-vuotiaan Kemiran merkkipäivää. Kulttuurimme perustuu kemiralaisten erinomaiseen ongelmanratkaisukykyyn, joka on kantanut meitä aina tähän päivään asti ja myös kohti tulevaa. Tämä on erityisen tärkeää juuri nyt, kun globaali koronaviruspandemia vaikuttaa niin meihin kuin sidosryhmiimme.

Työntekijöidemme, asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme terveys ja turvallisuus on meille aina tärkeintä. Keskitymme palvelemaan asiakkaitamme, jotka tuottavat yhteiskunnan jatkuvuuden ja turvallisuuden kannalta merkittäviä palveluja monissa yhteisöissä ympäri maailmaa. Haluamme pitää tuotantolaitoksemme toiminnassa, minimoida häiriöt, ja jatkaa kriittisen tärkeiden tuotteiden toimittamista asiakkaillemme. Samaan aikaan huolehdimme myös työntekijöidemme turvallisuudesta. Lahjoitamme lisäksi 100 000 euroa WHO:n keräykseen, jolla tuetaan suojavarusteiden hankintaa koronaepidemian etulinjassa toimivalle terveydenhuollon henkilöstölle.

Kun Kemira perustettiin vuonna 1920, sen päätarkoituksena oli tuottaa lannoitteita suomalaisille maanviljelijöille. Tänään keskitymme resurssitehokkuuteen kaikissa liiketoimintasegmenteissämme sellu- ja paperiteollisuudessa, vedenkäsittelyssä ja energiasektorilla. Viimeisen 100 vuoden aikana olemme ratkaisseet lukuisia haasteita ja selviytyneet niistä aiempaa vahvempana ja paremmin valmistautuneena auttamaan asiakkaitamme ja yhteiskuntaa. Sitä ainutlaatuista työtä jatkamme nyt sadan vuoden kokemuksella ja kemian avulla – hyvässä yhteistyössä kumppaneidemme kanssa.


 

Jari Rosendal              Jari Paasikivi
Toimitusjohtaja            Hallituksen puheenjohtaja

 


 

Lisätietoja

Kemira Oyj
Tero Huovinen, viestintä
Puh. +358 50 4099 373



Kemira on globaali kemianyhtiö, joka palvelee asiakkaita runsaasti vettä käyttävillä teollisuudenaloilla. Kilpailuetumme perustuu asiakkaiden prosessi- ja resurssitehokkuutta sekä laatua parhaiten tukeviin tuotteisiin ja asiantuntemukseen. Keskitymme massa- ja paperi-, öljy- ja kaasuteollisuuteen sekä veden käsittelyyn. Vuonna 2019 Kemiran liikevaihto oli noin 2,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä yli 5 000. Kemiran osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.
www.kemira.fi