Source: Huhtamäki Oyj

Huhtamäki Oyj:n hallitus muuttaa ehdotustaan varsinaiselle yhtiökokoukselle taseen osoittaman voiton käyttämisestä

HUHTAMÄKI OYJ PÖRSSITIEDOTE 26.3.2020 KLO 20.50

Huhtamäki Oyj:n hallitus muuttaa ehdotustaan varsinaiselle yhtiökokoukselle taseen osoittaman voiton käyttämisestä

Huhtamäki on perunut 13.2.2020 antamansa näkymät vuodelle 2020 aikaisemmin tänään julkaistun pörssitiedotteen mukaisesti. Tämä johtuu koronaviruspandemian aiheuttamasta poikkeuksellisesta tilanteesta ja sen vaikutuksesta liiketoimintaedellytyksiin. Yhtiön hallitus on myös harkinnut uudelleen 13.2.2020 julkaisemaansa ehdotustaan varsinaiselle yhtiökokoukselle taseen osoittaman voiton käyttämisestä.

Hallitus muuttaa ehdotustaan taseen osoittaman voiton käyttämisestä ja ehdottaa, että osinkoa ei jaettaisi varsinaisen yhtiökokouksen päätöksellä, vaan varsinainen yhtiökokous valtuuttaisi hallituksen päättämään myöhemmin harkintansa mukaan yhteensä enintään 0,89 euron osakekohtaisen osingon jakamisesta yhdessä tai useammassa erässä. Valtuutus olisi voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään 30.6.2021 asti. Yhtiö julkistaa hallituksen mahdolliset osingonjakopäätökset erikseen ja vahvistaa samassa yhteydessä osingonmaksun täsmäytys- ja maksupäivät.

Yhtiökokouskutsu on suunniteltu julkistettavaksi yhtiön internetsivuilla viimeistään 8.4.2020. Lisäksi kutsusta ilmoitetaan Helsingin Sanomissa.

Lisätietoja:
Sami Pauni, hallinto- ja lakiasiainjohtaja, puh. 010 686 7872

HUHTAMÄKI OYJ
Hallitus

Huhtamäki on maailmanlaajuisesti johtava noutoruuan ja elintarvikkeiden pakkausratkaisujen toimittaja. Innovatiiviset tuotteemme auttavat päivittäin miljardeja kuluttajia ympäri maailmaa tekemään vastuullisia elämäntapavalintoja. Pakkauksilla on merkittävä rooli elintarvikkeiden turvallisuudessa ja käytettävyydessä. Olemme sitoutuneet tekemään entistä helpommin kierrätettäviä pakkauksia ja toimimaan kaikessa kestävää kehitystä edistäen. Keskitymme saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon ja suunnittelemaan kaikki tuotteemme kierrätettäviksi, kompostoitaviksi tai uudelleen käytettäviksi vuoteen 2030 mennessä.

Meillä on sadan vuoden historia ja vahva pohjoismainen perintö. 18 600 työntekijäämme tuottavat älykkäitä seuraavan sukupolven pakkauksia 35 maassa ja 81 tuotantolaitoksessa ympäri maailmaa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 3,4 miljardia euroa. Huhtamäki-konsernin pääkonttori on Espoossa, ja emoyhtiö Huhtamäki Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja kestävän kehityksen toimintasuunnitelmasta ja tavoitteestamme osoitteessa www.huhtamaki.com.