Immunicum AB (publ) meddelar att Peter Suenaert återvänder till sin roll som Chief Medical Officer


Pressmeddelande

30 mars 2020

Immunicum AB (publ) meddelar att Peter Suenaert återvänder till sin roll som Chief Medical Officer

Immunicum AB (publ) meddelade idag att Peter Suenaert, MD, PhD, återinträder som Chief Medical Officer (CMO) hos Immunicum från och med den 1 maj 2020. Som CMO kommer han att ansvara för den kliniska utvecklingen och strategin för ilixadencel vid behandling av cancerpatienter. Dr. Suenaert lämnade lämnade sin CMO-roll under det tredje kvartalet 2019 efter att MERECA-studien avslutats av personliga skäl. Som utbildad mag- och tarmonkolog och som expert på klinisk utveckling inom onkologi med över tio års global erfarenhet från att ha arbetat med immunonkologi inom läkemedels- och bioteknikbranschen har Dr. Suenaert också författat och bidragit till många avgörande expertgranskade publikationer.

“Vi är glada över att kunna välkomna Peter tillbaka till vår ledningsgrupp. Peter har varit direkt involverad i flera av våra tidigare kliniska studier, inklusive fas II-studien, MERECA och har därför stor kunskap om ilixadencel och han har redan bidragit stort till utvecklingen av vår ledande läkemedelskandidat. Genom att utnyttja sin expertis som klinisk onkolog och som en branschveteran kommer Peter omedelbart att ta ansvar för bland annat förberedelserna av våra kommande kliniska studier,” säger Alex Karlsson-Parra, tillförordnad vd för Immunicum.

“När jag först anställdes på Immunicum imponerades jag av innovationshöjden och potentialen i bolagets immunaktiverande teknologi och av den ledande läkemedelskandidaten ilixadencel. Baserat på de senaste kliniska studieresultaten är jag nu mer än någonsin övertygad om att ilixadencel kommer att utvecklas till en transformativ behandling för cancerpatienter. Jag är därför glad över att få möjligheten att återvända till teamet och fortsätta bidra till att utveckla ilixadencel med målet att skapa säkrare och effektivare behandlingar för patienter med stora medicinska behov,” säger Peter Suenaert.

Under sin karriär har Peter innehaft ett antal olika globala utvecklingspositioner inom läkemedelsbranschen inklusive Senior Medical Scientist för Haemat/Oncology Late Phase Development hos Amgen, Medical Director inom Early Clinical Development på GSK Bio (immunterapi), Global Oncology Lead på Glenmark Pharma (immunonkologi), Chief Medical Officer på Immunicum AB och Vice President Global Clinical Development på AgenTus Therapeutics (adaptiv cellterapi). Peter har en formell specialistkompetens inom området mag-tarmsjukdomar och är vidareutbildad inom området mag-tarmonkologi. Han har dessutom en godkänd doktorsavhandling i medicin vid Leuven University, Belgien. Han genomförde en forskarassistentutbildning vid McGill University Health Center, Kanada, och var anställd som Clinical Head Digestive Oncology vid universitetssjukhuset i Antwerpen innan han inledde en karriär i läkemedelsbranschen.

För ytterligare information kontakta:

Alex Karlsson-Parra, tf vd, Immunicum
Telefon: +46 8 732 8400
E-post: info@immunicum.com  

Michaela Gertz, Finanschef, Immunicum
Telefon: +46 8 732 8400
E-post: info@immunicum.com  

INVESTOR RELATIONS

Jonas Rodny and Carolin Wiken
Paues Åberg Communications
Telephone: +46 190 90 51,  
E-mail: ir@immunicum.com 

MEDIERELATIONER

Gretchen Schweitzer and Joanne Tudorica
Trophic Communications
Telephone: +49 172 861 8540
E-mail: ir@immunicum.com 

Om Immunicum AB (publ) Immunicum etablerar ett unikt angreppssätt inom immunonkologi genom utveckling av lagringsbara allogena cellbaserade terapier. Vårt mål är att bekämpa cancer genom att aktivera och stärka patientens eget immunförsvar, och därmed förbättra överlevnad och livskvalitet.  Bolagets huvudprodukt ilixadencel, som består av pro-inflammatoriska allogena dendritiska celler, har potentialen att bli en grundkomponent i moderna kombinationsbehandlingar i flertalet solida tumörindikationer. Immunicum har utvärderat ilixadencel i flera olika kliniska studier, inklusive den nyligen avslutade explorativa fas II-studien MERECA inom njurcancer och bolaget går för närvarande mot klinisk utveckling i sen fas.  Immunicum är grundat och baserat i Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm. www.immunicum.com

 

Bilaga


Attachments

20300330_Immunicum_CMO Announcement_SWE_Final