AB SNAIGĖ pradėjo profesionalios šaldymo įrangos gamybą

Ne visada pasaulinė pandemija ir visuotinas karantinas tampa stabdžiu įmonių vystyme. AB SNAIGĖ įgyvendino jau seniai puoselėtą tikslą – pradėjo profesionalios šaldymo įrangos gamybą  verslui. Pirmieji šios kategorijos gaminiai – blokinės šaldymo sistemos (monoblokai) skirtos šaldymo kambariams iškeliavo pas klientus ir jau sulaukė teigiamų atsiliepimų.

Blokinės šaldymo sistemos - tai šaldymo agregatai tvirtinami prie sienos, skirti patalpų vėsinimui ar šaldymui, plačiai naudojami maisto produktų sandėliavimui maitinimo įstaigose, parduotuvėse, žemės ūkio, maisto perdirbimo ir kt.  įmonėse.

Pasak AB SNAIGĖ generalinio direktoriaus Mindaugo Sologubo, profesionalios šaldymo įrangos gamyba yra viena iš bendrovės strateginių tikslų. „Profesionalios šaldymo įrangos gamyba diversifikuos SNAIGĖS produktų portfelį, kuris iki šiol buvo labai monolitinis, apimantis iš esmės tik vieną kategoriją ir nukreiptas tik į vieną rinkos segmentą.“ – teigė M. Sologubas. „Tai padės bendrovei sumažinti sezoniškumo, produktų paklausos svyravimo įtaką. O tai savo ruožtu užtikrins tolygesnę bei efektyvesnę gamybą, nuoseklesnius pinigų srautus.“

Naujieji SNAIGĖS produktai sukurti atsižvelgiant į naujausius reikalavimus, keliamus šiems gaminiams: jų šaltnešis R290 yra ekologiškas, nekenksmingas aplinkai, įrenginiai  yra taupūs, naudoja nedaug elektros energijos, juose įmontuoti hermetiški vakarų Europos gamintojų kompresoriai, jie lengvai montuojami ir dar lengviau prižiūrimi.

Naujosios blokinės šaldymo sistemos skirtos visoms SNAIGĖS rinkoms, tačiau didžiausių pardavimų bendrovė tikisi vakarų Europos šalyse. Šiais metais bendrovė planuoja parduoti šių gaminių bent už 0,5 mln. eurų, o keleto metų perspektyvoje pramoninės šaldymo įrangos segmento apyvarta galėtų kilti iki 10 mln. eurų.

Pasak AB SNAIGĖ generalinio direktoriaus, blokinės šaldymo sistemos – tik pradžia įsitvirtinant naujame rinkos segmente. „Tikrai ties tuo nesustosime, pristatysime ir kitų profesionaliam šaldymui skirtų produktų.“ – teigia M. Sologubas.

Generalinis direktorius
Mindaugas Sologubas