Source: Nexstim Oyj

Nexstim Oyj: Onnistuneen merkintäoikeusannin alustava tulos

Nexstim Oyj: Onnistuneen merkintäoikeusannin alustava tulos

Yhtiötiedote, sisäpiiritieto, Helsinki, 1.6.2020 klo 20.30 (EEST)

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI SUORAAN TAI VÄLILLISESTI YHDYSVALTOIHIN, AUSTRALIAAN, ETELÄ-AFRIKKAAN, HONGKONGIIN, JAPANIIN, KANADAAN, SINGAPOREEN TAI MIHINKÄÄN MUUHUN VALTIOON, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKISTAMINEN OLISI LAINVASTAISTA

Nexstim Oyj:n (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) (”Nexstim” tai ”Yhtiö”) noin 2,3 miljoonan euron suuruisen merkintäoikeusannin (”Osakeanti”) merkintäaika päättyi 25.5.2020 Ruotsissa ja 27.5.2020 Suomessa. Alustavan tuloksen mukaan Osakeanti ylimerkittiin ja osakkeita merkittiin 273 %:sesti tarjottuihin osakkeisiin nähden. Osakeannissa tarjotuista 376 719 780 uudesta osakkeesta (”Antiosakkeet”) merkittiin merkintäoikeuksilla 336 033 654 Antiosaketta (noin 89,2 % Antiosakkeista), jolloin loppuosa Antiosakkeista eli 40 686 126 Antiosaketta (noin 10,8 % Antiosakkeista) allokoidaan Osakeannin ehtojen mukaisesti. Osakeannin alustavan tuloksen mukaan yhtään Antiosakkeita ei allokoitaisi ilman merkintäoikeuksia Antiosakkeita merkinneille.

Alustavan tuloksen mukaan merkintäsitoumuksen antaneiden eli Capricorn Healthtech Fundin, Kaikarhenni Oy:n, Ossi Haapaniemi lähipiiriyhtiöineen, sekä Yhtiön johtoryhmän ja eräiden hallituksen jäsenten, osakemerkinnät ovat yhteensä 110 371 150 osaketta, joka vastaa noin 29,3 prosenttia kaikista Antiosakkeista ja noin 0,66 miljoonaa euroa.

Nexstimin toimitusjohtaja Mikko Karvinen kommentoi: ”Kiitän kaikkia antiosakkeita merkinneitä osakkeenomistajia. Olemme erittäin tyytyväisiä annin alustavaan tulokseen yleisen sijoitusympäristön ollessa nyt koronavirus COVID-19 pandemian vuoksi erityisen haastava. Lyhyen aikavälin haasteista huolimatta olen vakuuttunut, että kysyntä vaikeiden aivosairauksien ja -häiriöiden uusille ja tehokkaille hoitomuodoille jatkuu tulevaisuudessakin. Osakeannilla saaduilla varoilla pyrimme hyödyntämään Nexstimin SmartFocus® TMS teknologian kaupallista potentiaalia tässä kehityksessä.”.

Kaupankäynti merkintäoikeuksilla merkittyjä Antiosakkeita vastaavilla väliaikaisilla osakkeilla on alkanut Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla (”First North Finland”) ja Nasdaq First North Growth Market Sweden -markkinapaikalla (”First North Sweden”) 11.5.2020. Väliaikaiset osakkeet yhdistetään Yhtiön nykyisiin osakkeisiin sen jälkeen, kun Antiosakkeet on rekisteröity kaupparekisteriin, mikä tapahtuu arviolta 12.6.2020. Antiosakkeet toimitetaan ja yhdistetään Euroclear Finlandin ylläpitämässä arvo-osuusjärjestelmässä arviolta 15.6.2020 ja Antiosakkeet ovat kaupankäynnin kohteena First North Finlandissa yhdessä Yhtiön olemassa olevien osakkeiden kanssa arviolta 15.6.2020. Antiosakkeet toimitetaan ja yhdistetään Euroclear Swedenin ylläpitämässä arvo-osuusjärjestelmässä arviolta 18.6.2020 ja Antiosakkeet ovat kaupankäynnin kohteena First North Swedenissä yhdessä Yhtiön olemassa olevien osakkeiden kanssa arviolta 16.6.2020.

Nestim julkistaa Osakeannin lopullisen tuloksen arviolta 10.6.2020 hallituksen hyväksyttyä osakemerkinnät ja Antiosakkeiden allokoinnin Osakeannin ehtojen mukaisesti.

NEXSTIM OYJ

Leena Niemistö, hallituksen puheenjohtaja

Lisätietoja saa verkkosivulta www.nexstim.com tai ottamalla yhteyttä:

Leena Niemistö, Hallituksen puheenjohtaja
+358 9 2727 170
leena.niemisto@nexstim.com

Sisu Partners Oy (hyväksytty neuvonantaja)
Jussi Majamaa
+ 358 40 842 4479
jussi.majamaa@sisupartners.com


Tietoja Nexstim Oyj:stä

Nexstim on suomalainen, kansainvälisillä markkinoilla toimiva lääkintäteknologiayritys. Missionamme on mahdollistaa haastavien aivosairauksien yksilöllinen ja tehokas  diagnostiikka ja hoito. 

Nexstim on kehittänyt uraauurtavan noninvasiivisen aivostimulaatioteknologian nimeltä SmartFocus®. SmartFocus® perustuu kallon ulkopuoliseen aivostimulaatioon (TMS eli transcranial magnetic stimulation), johon on yhdistetty 3D-navigointijärjestelmä. Uniikki teknologia mahdollistaa halutun aivoalueen tarkan ja yksilöllisen stimuloinnin.

SmartFocus® TMS teknologiaa käytetään Nexstimin kehittämässä NBT® (Navigated Brain Therapy) -laitteistossa, jolla on FDA:n markkinointi- ja jakelulupa vakavan masennuksen hoitoon Yhdysvalloissa. NBT®-laitteisto on CE-hyväksytty Euroopassa käytettäväksi vakavan masennuksen ja kroonisen neuropaattisen kivun hoidossa.

Lisäksi Nexstim markkinoi kehittämäänsä,  SmartFocus® TMS teknologiaan perustuvaa NBS (Navigated Brain Stimulation) -laitteistoa. Nexstimin NBS-laitteisto on ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoiva TMS-laitteisto liikeaivokuoren ja aivojen puhealueiden leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Growth Market Finlandin ja Nasdaq First North Growth Market Swedenin markkinapaikoilla.

Lisätietoja on osoitteessa www.nexstim.com


Huomautus

Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarkoitettu julkistettavaksi tai levitettäväksi suoraan tai välillisesti Australiaan, Etelä-Afrikkaan, Hongkongiin, Japaniin, Kanadaan, Singaporeen tai Yhdysvaltoihin. Tiedotteen sisältämä tieto ei muodosta tarjousta arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa, ellei niitä ole rekisteröity Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (muutoksineen) ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten mukaisesti tai ellei rekisteröintivelvollisuudesta ole poikkeusta. Nexstim Oyj:n ("Yhtiö") tarkoituksena ei ole rekisteröidä mitään osaa arvopapereita koskevasta tarjouksesta Yhdysvalloissa eikä tarjota arvopapereita yleisölle Yhdysvalloissa.

Tämän tiedotteen levittäminen voi olla lailla rajoitettua, ja henkilöiden, jotka saavat haltuunsa tässä tiedotteessa mainittuja asiakirjoja tai muita tietoja on hankittava tiedot näistä rajoituksista ja noudatettava niitä. Yhtiö ei vastuussa, jos tällaisia rajoituksia rikotaan.

Tiedotteen sisältämä tieto ei muodosta tarjousta myydä tai tarjouspyyntöä hankkia tiedotteessa mainittuja arvopapereita, eikä arvopapereita myydä tai tarjota alueilla, joilla kyseisten arvopapereiden tarjoaminen, hankinta tai myynti olisi lainvastaista ennen niiden rekisteröintiä taikka rekisteröintivelvollisuutta koskevan poikkeuksen tai muun kyseisten alueiden arvopaperilakien mukaisen hyväksynnän saamista.

Suomea ja Ruotsia lukuun ottamatta missä tahansa muussa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa, tämä tiedote on osoitettu ainoastaan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseessa (EU) 2017/1129, annettu 14 päivänä kesäkuuta 2017 (ns. esiteasetus) määritellyille kokeneiksi sijoittajiksi lukeutuville henkilöille.

Tässä esitetyt tiedot on suunnattu ainoastaan (i) henkilöille, jotka ovat Ison-Britannian ulkopuolella tai (ii) henkilöille, joilla on ammattimaista kokemusta sijoittamisesta Ison-Britannian vuoden 2000 rahoituspalvelu- ja markkinalain (Financial Services and Markets Act) (Financial Promotion) vuoden 2005 määräyksen ("Määräys") 19(5) artiklan tarkoittamalla tavalla ja (iii) Määräyksen 49(2) mukaisille korkean varallisuustason omaa-ville tahoille (high net worth entities) taikka muille henkilöille, joille asiakirja voidaan laillisesti tiedottaa (kaikki edellä mainitut henkilöt yhdessä, "Relevantit Henkilöt"). Kaikki tähän tiedotteeseen liittyvä sijoitustoiminta on ainoastaan Relevanttien Henkilöiden saatavilla ja siihen ryhdytään ainoastaan Relevanttien Henkilöiden kanssa. Kenenkään, joka ei ole Relevantti Henkilö, ei tule toimia tämän asiakirjan perusteella tai luottaa sen sisältöön.

Liite