AUGA group, AB įžengė į Australijos rinką


AUGA group, AB toliau plečia eksporto geografiją ir žengia į naują rinką – Australiją. Keturi AUGA ekologiškų sriubų skoniai jau pasiekė parduotuvių lentynas Melburne. Bendradarbiaujant su vietiniu partneriu distribucija bus užtikrinta visoje šalyje, planuojama asortimento plėtra.

Australija yra laikoma viena iš lyderiaujančių ekologinių rinkų pasaulyje. Šalies ekologiškų produktų rinka 2019 m. siekė 2,6 mlrd. Australijos dolerių (1,6 mlrd. Eur), o jos vidutinis augimas kasmet (CAGR) nuo 2012 m. sudarė 13 proc.

„Įėjimas į Australijos rinką yra svarbus pasiekimas. Beveik dvejus metus dirbome, kad ten patektume ir džiaugiamės, jog pavyko tai padaryti su savo prekės ženklu. Šiuo metu pietiniame pusrutulyje žiema, todėl mūsų sriubų asortimento įvedimui yra pats tinkamiausias laikas“, - sako Laurynas Miškinis, AUGA group, AB ekologinių produktų vystymo ir komercijos vadovas.

2019 m. eksportas sudarė apie 70 proc. bendrovės pajamų. AUGA ekologiški produktai ir žaliavos šiuo metu eksportuojami į daugiau kaip 30 pasaulio valstybių, tarp kurių pagrindinės rinkos – Japonija, JAV, Kanada, Jungtiniai Arabų Emyratai, ES valstybės.

Pakuotų galutiniam vartojimui skirtų produktų segmentas AUGA group, AB yra svarbus dėl eksporto plėtros galimybių ir šiuo metu sparčiausiai augantis. Jo pajamos per 2020 m. pirmąjį ketvirtį išaugo 79 proc. lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai ir siekė 0,91 mln. Eur.