Stockwik förvärvar MittX


Stockwik Förvaltning AB (publ) har per idag den 17 maj 2021 ingått avtal om att förvärva MittX Aluminiumproffset AB. Samtliga aktier i MittX förvärvas. MittX omsättning och EBITDA-resultat uppgick för den senaste tolvmånadersperioden per 31 mars 2021 till knappt 28 MSEK respektive 6. Den justerade köpeskillingen på skuldfri basis uppgår till 20 MSEK på skuldfri basis (EV). Transaktionen väntas slutföras i sin helhet inom de närmaste dagarna och konsolideras i Stockwik från och med den 1 maj 2021.

MittX är ett välrenommerat industriföretag verksamt inom design, utveckling och tillverkning av ljusbågar för montering på entreprenad- och lantbruksmaskiner. Företaget är verksamt i en expansiv nisch med intressanta produkter och ett starkt och väletablerat varumärke. Företaget är beläget i Färila, Hälsingland. Verksamheten har bedrivits sedan 1995.

Transaktionen sker till en köpeskilling om 29,9 MSEK, varav 26,9 MSEK erläggs kontant, 2 MSEK erläggs genom en revers med 2 års löptid och 3 procent ränta och 1 MSEK erläggs genom en riktad nyemission till säljaren av MittX. Med förvärvet följer en kassa om ca 9 MSEK. Finansieringen sker genom Stockwiks kassa.

BAKGRUND OCH MOTIV

Förvärvet utgör en lönsam och etablerad verksamhet med strukturer för självständig drift. Stockwik tillsätter i samförstånd med säljare och grundare ny VD. Övrig befintlig personal kvarstår oförändrad. Verksamheten innehar en etablerad position inom ett område med växande och relativt konjunkturoberoende efterfrågan. Transaktionen ligger väl i linje med Stockwiks intentioner att förvärva lönsamma bolag av hög kvalitet och bedömd låg operativ risk och sedan vårda och behålla dem.

  • MittX är en utomordentligt välskött metallindustriverksamhet som verkar i en intressant nisch med god utvecklingspotential. Företaget kommer att komplettera Stockwiks verksamhet inom segmentet industri. Vi är väldigt glada över att ha funnit varandra och att nu göra gemensam sak”, säger David Andreasson VD för Stockwik.
  • Vi tror och känner starkt att Stockwik är helt rätt företag att ta MittX vidare på sin expansiva tillväxtresa”, säger grundare Leif Ångman.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 maj 2021 kl. 10:00 (CEST).

För ytterligare information kontakta:

David Andreasson, VD och koncernchef
Stockwik Förvaltning AB (publ)
Telefon: nollsjunolltresexåttatrettonnittionio

Om Stockwik

Stockwik ger sina aktieägare möjlighet att vara delägare i en portfölj av välskötta, stabila och lönsamma, mindre, svenska kvalitetsföretag. Stockwik erbjuder en stabil plattform för småföretag att utvecklas organiskt och via kompletterande förvärv. Stockwik tar tillvara på de mindre bolagens spetskompetens och erbjuder det stora bolagets trygghet och möjligheter. Vi investerar långsiktigt och förvärvar bolag för att behålla dem. I vår investeringsprocess ställer vi krav på såväl kvantitativa parametrar såsom kapitaleffektivitet som kvalitativa värden såsom god affärsetik samt ordning och reda. Vårt arbete baseras på tre grundprinciper; Rätt människor, rätt värderingar, rätt bolag. Stockwik är noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap med kortnamn STWK.

Bilaga



Attachments

210517 Stockwik förvärvar MittX