„Akropolis Group“ euroobligacijos pradėtos kotiruoti „Nasdaq Vilnius“ ir „Euronext Dublin“ vertybinių popierių biržose

Didžiausių Lietuvoje prekybos centrų valdytojai, bendrovei „Akropolis Group“ praėjusią savaitę sėkmingai išplatinus debiutinę 300 mln. eurų vertės 5 metų trukmės euroobligacijų emisiją, šios obligacijos pradėtos kotiruoti „Nasdaq Vilnius“ ir Dublino Euronext“ vertybinių popierių biržose.

Įmonės euroobligacijos investuotojams tapo prieinamos Airijos „Euronext Dublin“ biržoje. „Akropolis Group“ vardas nušvito ir Niujorko „Times Square“ aikštėje esančiame „Nasdaq“ bokšto ekrane, prekybos įmonės obligacijomis pradžią paskelbus Lietuvos „Nasdaq Vilnius“ biržoje.

Dvigubas euroobligacijų kotiravimas buvo pasirinktas dėl kelių priežasčių. „Dublin Euronext“ yra viena pagrindinių euroobligacijų rinkų, atveriančių didesnes galimybes užsienio investuotojams ir suteikianti galimybę būti labiau matomiems tarptautiniu mastu. Papildomas euroobligacijų įtraukimas į „Nasdaq Vilnius“ biržos sąrašą vietos investuotojams leis išplėsti bei diversifikuoti savo investicijų portfelį, o bendrai Lietuvos kapitalo rinkai pridės daugiau susidomėjimo bei aktyvumo.

Baltijos šalyse pirmaujančios prekybos ir pramogų centrų vystymo ir valdymo įmonės UAB „Akropolis Group“ euroobligacijų emisija išplatinta su 2,875 % metine kasmet išmokamų palūkanų norma, 3,00 % metiniu pajamingumu bei 99,428 % galutinio viešo siūlymo kaina. Obligacijoms suteikti BB+ Fitch ir BB+ S&P reitingai. Obligacijos bus išpirktos 2026 m. birželio 2 dieną.

Istoriniu žingsniu „Akropolis Group“ tapęs obligacijų platinimas yra pirmasis tokio tipo sandoris visame Baltijos šalių nekilnojamojo turto (NT) sektoriuje – bendrovė tapo pirmąja NT sektoriaus emitente, sėkmingai pritraukusia lėšas tarptautiniu euroobligacijų formatu. Sėkmingas obligacijų išplatinimas patvirtina „Akropolis Group“ brandą ir tarptautinių investuotojų pasitikėjimą grupe. Finansavimo šaltinių diversifikacija įmonei leis toliau koncentruotis į tolimesnį grupės augimą.

Obligacijų emisijos metu gautos lėšos bus panaudotos refinansuoti esamas paskolas ir bendriems įmonės poreikiams, įskaitant grupės plėtrą.

Obligacijų sandoris pritraukė daugiausiai investuotojų iš Baltijos ir Šiaurės šalių, Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir kitų Europos šalių. Tarp investuotojų – turto valdytojai, bankai ir daugiašaliai investuotojai.

„Akropolis Group“ turi BB+ (neigiama perspektyva), S&P ir BB+ (stabili perspektyva) Fitch reitingus. „Akropolis Group“ savo debiutinio euroobligacijų siūlymo metu bendradarbiavo su bankais „BNP Paribas“, „J.P. Morgan“ ir „Luminor“, obligacijų programos organizatoriais ir platintojais. „Akropolis Group“ teisiniais klausimai patarė „Clifford Chance LLP“, kaip pagrindinis teisinis patarėjas, ir advokatų kontora „TGS Baltic“, konsultavusi Lietuvos ir Latvijos teisės klausimais. Bankams teisiniais klausimais patarė „Linklaters LLP“ ir „Walless“. „Akropolis Group“ auditorius yra „PricewaterhouseCoopers“.

Priedas

Akropolis_052721_1