„Akropolis Group“ dalimi euroobligacijų emisijos metu pritrauktų lėšų refinansavo dukterinių įmonių turėtas paskolas bankuose

Baltijos šalyse pirmaujanti prekybos ir pramogų centrų vystymo ir valdymo įmonė „Akropolis Group“, laikantis 300 mln. eurų vertės obligacijų emisijos prospekte nurodytų kapitalo panaudojimo tikslų, suteikė paskolas trims dukterinėms įmonėms (UAB „Taikos turtas“, UAB „Aido turtas“ ir SIA M257 atitinkamai valdančioms Klaipėdos „Akropolį, Šiaulių „Akropolį“ ir Rygos „Akropole“). „Akropolis Group“ paskolintos lėšos buvo panaudotos padengiant dukterinių įmonių įsipareigojimus AS „Citadele banka“ Lietuvos filialas (UAB „Taikos turtas“, UAB „Aido turtas“) ir AS „SEB banka“ (SIA M257). Iš viso refinansuota 135,1 mln. eurų komercinių bankų paskolų.

Didžiausių Lietuvoje prekybos centrų valdytoja, bendrovė „Akropolis Group“, sėkmingai išplatino debiutinę 300 mln. eurų vertės 5 metų trukmės euroobligacijų emisiją. Šios obligacijos pradėtos kotiruoti „Nasdaq Vilnius“ ir Dublino „Euronext“ vertybinių popierių biržose. UAB „Akropolis Group“ euroobligacijų emisija išplatinta su 2,875 % metine kasmet išmokamų palūkanų norma, 3,00% metiniu pajamingumu bei 99,428 % galutinio viešo siūlymo kaina. Obligacijoms suteikti BB+ Fitch ir BB+ S&P reitingai. Obligacijos bus išpirktos 2026 m. birželio 2 dieną.

„Akropolis Group“ turi BB+ (neigiama perspektyva) S&P ir BB+ (stabili perspektyva) Fitch reitingus. „Akropolis Group“ savo debiutinio euroobligacijų siūlymo metu bendradarbiavo su bankais „BNP Paribas“, „J.P. Morgan“ ir „Luminor“, obligacijų programos organizatoriais ir platintojais. „Akropolis Group“ teisiniais klausimai patarė „Clifford Chance LLP“, kaip pagrindinis teisinis patarėjas, ir advokatų kontora „TGS Baltic“, konsultavusi Lietuvos ir Latvijos teisės klausimais. Bankams teisiniais klausimais patarė „Linklaters LLP“ ir „Walless“. „Akropolis Group“ auditorius yra „PricewaterhouseCoopers“.