Palette Life Sciences lanserar ny varumärkeswebbplats med USA:s portfölj

Varumärkesuppdatering för USA och globala kommersiella produkter för behandling av ouppfyllda medicinska behov


SANTA BARBARA, Kalifornien och STOCKHOLM, Sverige, Sept. 17, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Palette Life Sciences, ett helt integrerat globalt företag inom biovetenskap som arbetar för att förbättra patientutfall, lanserade idag sin nyligen uppdaterade webbplats Palettelifesciences.com.

Webbplatsen har ett uppdaterat företagsvarumärke som stöder alla produkter i Palette Life Sciences-portföljen, och som fokuserar på minimalt invasiva behandlingar inriktade på ouppfyllda medicinska behov vid strålbehandling och interventionella onkologiska ingrepp, urologiska/urogynekologiska sjukdomar och kolorektala tillstånd.

”Vi inom Palette är stolta över vår förstklassiga produktportfölj som ger hopp åt dem med ouppfyllda medicinska behov”, säger Per G. Langö, Chief Executive Officer och Board Director för Palette Life Sciences. ”När vi bytte varumärke på vår webbplats övervägde vi hur vi bäst kunde lyfta fram dessa produkter på ett sätt som hjälper både patienter och vårdgivare att få förtroende för våra produkter.”

Palette Life Sciences nuvarande portfölj innehåller följande produkter som finns i USA:

  • Deflux® VUR,en minimalt invasiv första linjens behandling av vesikoureteral reflux (VUR), en missbildning av urinröret i urinblåsan som påverkar 1 % av barnen i hela världen. VUR kan innebära att infekterad urin leds tillbaka till patientens njurar, vilket kan medföra allvarliga infektioner i urinvägarna och irreversibel njurskada. Förutom i USA finns Deflux för VUR i Australien, Kanada, Europa, Latinamerika, Nya Zeeland och Japan.
  • Solesta är Palette Life Sciences minimalt invasiva första linjens interventionella behandling för fekal inkontinens, ett funktionsnedsättande hälsoproblem som drabbar upp till 18 % av människor i hela världen. Solesta, en öppenvårdsprodukt, är avsett för patienter 18 år och äldre där konservativ behandling, såsom kost- och fiberterapi, antimotilitetsmedicin samt bäckenbottenövningar (Kegels), har misslyckats. Solesta är den enda injicerbara behandlingen som godkänts av det amerikanska läkemedelsverket (Food and Drug Administration, FDA) och CE-märkts för fekal inkontinens i USA och Europa.

Globala kommersiella produkter som ännu inte är tillgängliga i USA inbegriper:

  • Barrigel® , Palette Life Sciences flaggskeppsprodukt, är en biologiskt nedbrytbar injicerbar anordning för att skydda rektalväggen vid behandling av prostatacancer med strålning. Barrigel är godkänt för prostata-rektumseparation i Australien och Europa och kommer att vidareutvecklas för framtida marknadsintroduktion i USA och Japan.
  • Deflux® SUI, en minimalt invasiv första linjens behandling av urinär ansträngningsinkontinens (SUI) hos kvinnor, kännetecknat av ofrivilligt läckage av urin, typiskt vid motion, hosta eller nysningar. Det är ett vanligt tillstånd som kan drabba upp till 25 % av vuxna kvinnor. Deflux för SUI är för närvarande endast tillgängligt i Kanada.
  • Lidbree™ är en patentskyddad topikal leveransteknik som ger kortverkande smärtlindring vid placering av en intrauterin enhet (IUD). Produkten har ytterligare potentiell tillämplighet på en rad andra viktiga hälsoingrepp på kvinnor. Lidbree är godkänt för kommersiellt bruk i Europa och kommer att vidareutvecklas för framtida marknadsintroduktion i USA, där det för närvarande inte är tillgängligt för kommersiell försäljning.

Palette Life Sciences produktportfölj utnyttjar sina globala rättigheter till icke-animalisk stabiliserad hyaluronsyra (NASHA®), en milt stabiliserad form av hyaluronsyra, som bas för sina produkter som betjänar patienter med onkologisk, pediatrisk och inkontinens över hela världen. NASHA har visats vara säkert och effektivt och har använts i mer än 20 år i över 50 miljoner medicinska ingrepp över hela världen. NASHA:s skyddade egenskaper är licensierade av Palette från Galderma och gör dem idealiska för ett brett spektrum av medicinska användningsområden.

“Genom att få rättigheter till NASHA-tekniken, kan Palette Life Sciences både producera och utnyttja en portfölj av produkter som är anpassningsbara och flexibla”, sade Travis Gay, Chief Commercial Officer på Palette Life Sciences. ”Hyaluronsyra, ett naturligt biomedicinskt material som finns naturligt i människokroppen, erbjuder ett säkert och effektivt alternativ till syntetiska material som vi är stolta över att kunna erbjuda våra patienter.”

Om Palette Life Sciences

Palette Life Sciences är ett helt integrerat life-sciencesföretag. Palette Life Sciences produkter förbättrar patientutfallen vid urologiska och urogynekologiska sjukdomar, kolorektala tillstånd, strålbehandling och interventionella onkologiska ingrepp. Företagets portfölj med tillgängliga produkter inbegriper Deflux®, Barrigel®, Solesta® och Lidbree™. Palette Life Sciences arbetar snabbt för att utnyttja nya tillämpningar med befintlig teknik för att skapa banbrytande medicinska lösningar. Detta fokus gör att företaget kan betjäna dem som ofta förbises av traditionella läkemedelsföretag och förbättra patienternas livskvalitet. Palette Life Sciences, som leds av erfarna hälso- och sjukvårdschefer, har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och har kontor i USA (Santa Barbara, Kalifornien, Dallas, Texas) och i Australien (Sydney). Läs mer på http://www.palettelifesciences.com.

Presskontakt

Erich Sandoval
Lazar-FINN Partners
Erich.sandoval@finnpartners.com
(917) 497-2867