AB „Klaipėdos nafta“ naudojasi opciono teise įsigyti plaukiojančią suskystintų gamtinių dujų saugyklą (FSRU) INDEPENDENCE

AB „Klaipėdos nafta“ (toliau – Bendrovė), vadovaudamasi laivo-saugyklos nuomos sutartimi ir suėjus nustatytam terminui, pranešė HÖEGH grupės įmonėms, kad Bendrovė naudojasi opciono teise įsigyti plaukiojančią suskystintų gamtinių dujų saugyklą su išdujinimo įrenginiu (FSRU) INDEPENDENCE (toliau – FSRU). Įgyvendinusi visas laivo nuomos sutartyje nustatytas opciono sąlygas, Bendrovė įsigis FSRU ne vėliau kaip iki 2024 m. gruodžio 6 d. Iki to laiko Bendrovė ir toliau nuomosis FSRU tokiomis pačiomis sąlygomis.

Bendrovė pažymi, kad Valstybinė energetikos reguliavimo taryba 2022 m. sausio 7 d. nutarimu Nr. O3E-13 suderino investiciją į FSRU, kaip į reguliuojamai veiklai vykdyti skirtą turtą. Be to, 2020 m. kovo 9 d. Bendrovė sudarė paskolos sutartį su Šiaurės investicijų banku su tikslu finansuoti šią investiciją (nuoroda: https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b2e98bfa5a42f5597f5dbca3a15cc0894&lang=lt).

Primename, kad informacija apie sprendimą įsigyti FSRU ir pagrindines sąlygas buvo skelbiama 2022 m. vasario 25 d. Bendrovės pranešime apie esminį įvykį (nuoroda: https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b4fb347dba2b0e58875a432a8a0f13581&lang=lt).

Mindaugas Kvekšas, Finansų direktorius, +370 46 391 772