HydraSpecma køber vinddivisionen i Ymer Technology


HydraSpecma har indgået aftale om køb af vinddivisionen i den svenske industrikoncern Ymer Technology. Transaktionen indebærer, at vinddivisionen skal udskilles i en separat enhed, og aftalen er derfor indgået med forbehold for gennemførelsen heraf samt for sædvanlige myndighedsgodkendelser.

Vinddivisionen, der udgør ca. 80% af de samlede aktiviteter i Ymer Technology, har hovedkontor i Silkeborg og beskæftiger ca. 180 medarbejdere. Divisionen forventes i 2022 at realisere en omsætning i størrelsesordenen SEK 800 mio. med et acceptabelt EBITDA. I 2023 forventes omsætningen og resultatet før omkostninger til integrationen at være højere end i 2022. Aftalen er baseret på en enterprise value på SEK 835 mio.

Vindmølleindustrien står fra 2024 over for massiv vækst, og vinddivisionen i Ymer Technology er stærkt positioneret til at tage del i denne udvikling. Divisionen har køling og konditionering af vindmøllers naceller som det primære forretningsområde og komplementerer dermed den eksisterende specialistviden om vindmøller i HydraSpecma. Med overtagelsen styrker HydraSpecma sin position som en førende leverandør til vindmølleindustrien inden for udvikling og produktion af systemer til køling, smøring, filtrering og pitchregulering samt af slanger og rørledningsartikler.

Aktieselskabet Schouw & Co.

Jørgen Wisborg, bestyrelsesformand
Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør

Eventuelle spørgsmål bedes rettet til adm. direktør Jens Bjerg Sørensen på telefon +45 86 11 22 22.

Vedhæftet fil



Attachments

2022-11-16 FBM 59-2022 HydraSpecma DAN