Muudatused Tallinna Sadama tütarettevõtte OÜ TS Laevad juhatuses

ASi Tallinna Sadam tütarettevõtte OÜ TS Laevad (edaspidi: „TS Laevad“) nõukogu kutsus juhatusest tagasi Ave Metsla, tema volitused lõppevad  9.detsembril 2022.
Ave Metsla liitus TS Laevade juhatusega 12.märtsil aastal 2020 teenindusvaldkonna juhina. TS Laevad nõukogu tänab Ave Metslat  tema suure panuse eest laevafirma teenindusvaldkonna arendamisel ja kõrge reisijate rahulolu saavutamisel.
TS Laevad juhatus on kolmeliikmeline, sinna kuuluvad juhatuse esimees Indrek Randveer ja laevandusvaldkonna juht Guldar Kivro. Kolmanda juhatuse liikme leidmiseks korraldatakse konkurss. Uus juhatuse liige hakkab teenindusvaldkonna kõrval vastutama ka kommertstegevuse ja äriarenduse eest ettevõttes.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbib aastas keskmiselt 10 miljonit reisijat ja 20 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine. Kontserni 2021. a müügitulu oli 110 miljonit eurot, korrigeeritud EBITDA 54 miljonit eurot ning kasum 26 miljonit eurot.

Lisainfo:

Sirle Arro