BI Erhvervsejendomme A/S opdaterer resultatforventningerne for 2022


København K, Dec. 01, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) --

Ejendomsmarkedet er påvirket af usikkerhed om den makroøkonomiske udvikling og urolige finansmarkeder, hvilket også påvirker BI Erhvervsejendomme A/S.

En ekstern valuar har gennemgået ejendomsporteføljen og vurderer, at afkastkravet generelt er forøget.

Ejendomsporteføljens driftsafkast påvirkes positivt af indeksregulering af lejekontrakterne, men en mulig kommende recession skaber usikkerhed om udviklingen i markedslejen.

Der er fortsat stor interesse for ejendomsinvesteringer, og mange investorer har investeringskapacitet og likviditet allokeret til nye ejendomsinvesteringer, men som følge af stigende makroøkonomiske og finansielle risici forholder mange investorer sig afventende, og afstanden mellem købers og sælgers prisforventning er øget.

De højere lejeniveauer som følge af inflation har ikke kunnet kompensere for effekten af det stigende afkastkrav. Samlet set nedskrives værdien af ejendomsporteføljen i BI Erhvervsejendomme A/S, og selskabets indre værdi vil som følge heraf blive reduceret med ca. 3,1 %.

BI Erhvervsejendomme A/S forventer nu et resultat for 2022 svarende til et investorafkast i niveauet -4,75% til -3,75% mod tidligere i niveauet -1,0% - 0,0%.

Selskabets resultat afhænger primært af den almindelige markedsudvikling, udviklingen på det danske erhvervsejendomsmarked samt den ejendomsportefølje, som selskabets obligationsinvestering er eksponeret imod.

Hovedparten af den underliggende ejendomsportefølje i BI Erhvervsejendomme A/S er udlejet til solide lejere på længere lejekontrakter. Over 75% af den underliggende ejendomsportefølje er kontorejendomme, og den gennemsnitlige lejekontraktlængde i ejendomsporteføljen er ca. 6 år.

Selskabets opdaterede resultatforventninger er alene gældende for 2022, og fremadrettet forventes et afkast på niveau med selskabets langsigtede afkastforventninger, hvilket modsvarer et investorafkast i niveauet 3,0 % p.a.

Med venlig hilsen

BI Erhvervsejendomme A/S

Ole Mikkelsen
Direktør