Enefit Green sõlmis Nordexiga tuulegneraatorite tarne- ja hoolduslepingu


8. veebruaril 2023 sõlmis Enefit Green Kelme I tuulepargi tuulikute tarne, püstitamise ning 32-aastase hoolduslepingu tuulikutootjaga Nordex. Nordex tarnib 14 tuulegeneraatorit igaüks nimivõimsusega 5,7MW. Tarne- ja hoolduslepingu kogumaksumus on hinnanguliselt 109 miljonit eurot. Antud lepingu näol on tegu osaga 22. detsembril 2022 avalikustatud Kelme I tuulepargi lõpliku investeerimisotsuse elluviimisest.

Nordex SE on 35 aastase kogemusega ja 9000 töötajaga üks maailma suurimaid tuulegeneraatorite tootjaid, mille peakorter asub Saksamaal. Nordex on tarninud ja paigaldanud tuulegeneraatoreid koguvõimsusega 41 GW enam kui 40 riiki. Nordexi aktsiad on noteeritud Frankfurti börsil.

Lisainfo:
Sven Kunsing
Finantssuhtluse juht
investor@enefitgreen.ee
https://enefitgreen.ee/investorile/

Enefit Green on üks juhtivatest ja mitmekülgsematest taastuvenergia tootjatest Läänemere piirkonnas. Ettevõttele kuuluvad tuulepargid Eestis ja Leedus, koostootmisjaamad Eestis ja Lätis, päikesepargid Eestis ja Poolas, pelletitehas Lätis ning hüdroelektrijaam Eestis. Lisaks arendab ettevõte mitmeid tuule- ning päikeseparke ülalnimetatud riikides ja Soomes. 2022. aasta lõpu seisuga oli ettevõtte installeeritud elektritootmise koguvõimsus 457 MW ning soojusenergia tootmise koguvõimsus 81 MW. 2022. majandusaasta jooksul tootis ettevõte 1118 GWh elektrienergiat, 565 GWh soojusenergiat ja 154 tuhat tonni pelleteid.