Aktiebaseret incitamentsprogram 2022/23


Nørresundby, den 16. februar 2022
Selskabsmeddelelse nr. 07/2022


Bestyrelsen i RTX A/S har besluttet at fortsætte det aktiebaserede incitamentsprogram i overensstemmelse med den gældende vederlagspolitik, som blev vedtaget på generalforsamlingen den 26. januar 2023. RTX lancerer således et aktiebaseret incitamentsprogram i 2022/23, som består af en langsigtet aktiebaseret bonus i form af Restricted Share Units (RSU) som specificeret i vederlagspolitikken og yderligere beskrevet nedenfor.

RTX’s vederlagspolitik er tilgængelig på www.rtx.dk i ”Investors” sektionen.


RSU
Som i tidligere år vil den langsigtede aktiebaserede bonus i form af RSU’er optjenes og modnes over en treårig periode baseret på den fortsatte ansættelse af den enkelte deltager samt baseret på minimusmål for indtjening i den tre-årige periode fra tildelingen. Afhængigt af endelig optjening, berettiger hver RSU modtageren til én aktie i RTX A/S på nominelt DKK 5.

Deltagere og formålDirektion, ledergruppe samt andre ledende medarbejdere og specialister i koncernen. Samlet i programmet for 2022/23 er der ca. 60 deltagere. Formålet med programmet er at skabe fælles interesser mellem deltagerne i programmet og RTX og dets aktionærer samt at skabe incitamenter til fastholdelse af deltagerne i programmet hos RTX. Målene i programmet er sat sådan, at de fokuserer på incitamenterne relateret til fastholdelse.

 
Antal RSU’erHvis alle forhåndsdefinerede mål når de fastsatte niveauer, eller overstiger disse, vil der blive tildelt i alt 50.877 aktier med en samlet nutidsværdi/fair value på DKK 7,0 mio., beregnet ud fra en justeret Black-Scholes model baseret på de specifikke vilkår og betingelser for programmet samt den aktuelle aktiekurs på dagen for RTX’s generalforsamling den 26. januar 2023.

 

Antallet af endeligt distribuerede RSU’er kan variere mellem 0 og 100 procent af det fastsatte niveau og afhænger af at RTX’s resultater i regnskabsårene 2022/23, 2023/24 og 2024/25 er over et givent minimumsniveau samt af deltagernes fortsatte ansættelse.

 
Tidspunkt for tildeling som aktierRSU’erne kan tidligst tildeles som aktier efter generalforsamlingen i januar 2026.

 
Mål
(key performance indicators)
Optjeningen af RSU’erne afhænger af opfyldelsen af et defineret minimusmål for EBITDA i den treårige periode frem mod tildelingen som aktier (dvs. regnskabsårene 2022/23, 2023/43 og 2024/25) og er desuden afhængig af, at RTX’s forretningsførelse er i overensstemmelse med princip­perne i FN’s Global Compact, som RTX har tilsluttet sig.

 
Vilkår

 
RSU’erne er underlagt de specifikke vilkår og betingelser for programmet, gældende lov samt RTX’s vederlagspolitik. Hvis en deltager vælger at forlade RTX førtidspunktet hvor RSU’erne tildeles som aktier, vil deltagerens ret til aktierne generelt bortfalde. Deltagerne betaler ikke for de tildelte aktier.

 
Tilpasninger af programmetAntallet af aktier til rådighed for tildeling kan tilpasses i tilfælde af relevante ændringer i RTX’s kapitalstruktur. Desuden er programmet underlagt en vanlig bestem­melse om tilbagebetaling (”clawback”).

  

Det samlede antal RSU’er i programmet dækkes af selskabets nuværende beholdning af egne aktier.


Spørgsmål og yderligere oplysninger:

CEO Peter Røpke, tlf: +45 96 32 23 00.

Vedhæftet fil



Attachments

RTX SM Nr 07-2023 - 16.02.22 - Aktiebaseret incitamentsprogram 2022-23