BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen 2023 päätökset


BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj, yhtiötiedote, 30.3.2023 klo 16.45

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen 2023 päätökset

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin torstaina 30.3.2023 alkaen kello 14.00 Oulussa.

Yhtiökokous vahvisti yhtiön tilinpäätöksen tilikaudelta 2022 sekä myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle.

Yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti, että yhtiö ei maksa osinkoa tilikaudelta 2022.

Hallitus ja tilintarkastaja

Yhtiökokous päätti, että hallituksen jäsenten lukumäärä on 5 (viisi). Jarmo Halonen, Pekka Jalovaara, Seppo Nevalainen, Kirk Andriano ja Ahti Paananen valittiin uudelleen hallituksen jäseniksi seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka.

Yhtiökokous päätti, että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 1500 euroa kokoukselta ja muille jäsenille 1000 euroa kokoukselta. Sähköpostikokouksista ei makseta korvausta.

Yhtiön tilintarkastajaksi valittiin uudelleen KHT-yhteisö Ernst & Young Oy ja päävastuullisena tilintarkastajana toimii KHT Jari Karppinen. Tilintarkastajalle maksetaan palkkio yhtiön hyväksymän kohtuullisen laskun mukaan.

Hallituksen valtuutukset

Yhtiökokous päätti valtuuttaa hallituksen päättämään yhdessä tai useammassa erässä osakeanneista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:ssä tarkoitettujen osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisista seuraavasti:

  • Valtuutuksen nojalla annettavien osakkeiden lukumäärä voi olla enintään 6 000 000 osaketta.
  • Hallitus päättää kaikista osakeantien ja optioiden sekä muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisen ehdoista. Osakeannit ja optio-oikeuksien sekä muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antaminen voivat tapahtua osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen (suunnattu anti), jos siihen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Valtuutus koskee sekä uusien osakkeiden että yhtiön hallussa olevien omien osakkeiden luovuttamista.
  • Yhtiön osakeanneissa osakkeita voidaan luovuttaa joko maksua vastaan tai maksutta. Suunnattu osakeanti voi olla maksuton vain, jos siihen on yhtiön kannalta ja sen kaikkien osakkeenomistajien etu huomioon ottaen erityisen painava taloudellinen syy.
  • Valtuutus on voimassa 30.6.2024 saakka ja se kumoaa voimaan tullessaan ylimääräisen yhtiökokouksen 17.3.2022 myöntämän valtuutuksen.

Yhtiökokouksen pöytäkirja
Yhtiökokouksen pöytäkirja on nähtävillä BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n verkkosivuilla osoitteessa www.bbs-artebone.fi viimeistään 13.4.2023 alkaen.

Oulussa 30. maaliskuuta 2023
BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj

Lisätiedot:
Ilkka Kangasniemi, toimitusjohtaja,
puh. +35840 7080307, s-posti: ilkka.kangasniemi@bbs-artebone.fi

Hyväksytty neuvonantaja:
Nordic Certified Adviser AB, puh. +46 70 551 67 29, info@certifiedadviser.se

BBS lyhyesti
BBS-Bioactive Bone Substitutes on vuonna 2003 toimintansa aloittanut terveysteknologiayhtiö. Olemme kehittäneet uuden tuotteen vaikeiden luumurtumien ja luutumisongelmien hoitoon. Tavoitteemme on tarjota uuden sukupolven lääkinnällisiä tuotteita luuvaurioiden hoitoon ortopedisessa kirurgiassa. Lääkealalla kehitys- ja tutkimustyö vaatii pitkäjänteisyyttä ja rohkeutta kehittää uusia asioita. Tästä meillä on näyttöä jo yli 20 vuoden ajalta. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, innovatiivisuus sekä työstään innostuneet ja siihen sitoutuneet työntekijät. Kehittämämme ARTEBONE® on tuotekehityksen loppumetreillä, ja haemme sille kaupallistamisen EU-alueella mahdollistavaa CE-merkintää. Olemme oululainen yritys, jolla on lääketehdasluvan omaava tehdas Reisjärvellä. Yhtiön pääkonttori on Oulussa ja yhtiö työllistää 20 henkilöä.

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq First North Growth Market Finlandissa.

Lisätietoa: www.bbs-artebone.fi