ELECSTER -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2023


 

ELECSTER OYJ                 OSAVUOSIKATSAUS 11.5.2023 KLO 8:45

ELECSTER -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. – 31.3.2023

Liikevoitto kasvoi odotetusti, mutta rahoituserät rasittivat tulosta

YHTEENVETO

  • Liikevaihto 8,6 MEUR (1-3/2022: 8,5 MEUR)
  • Liikevoitto 0,7 MEUR (0,4 MEUR)
  • Tulos ennen veroja -0,1 MEUR (0,3 MEUR)
  • Tulos/osake -0,11 EUR (0,07 EUR)
  • Omavaraisuusaste 53,0 % (53,5 %)

TOIMINTAYMPÄRISTÖ

Euroopan keskuspankin maaliskuisen talouskatsauksen mukaan vuoden 2023 ensimmäiseltä neljännekseltä saadut tiedot viittaavat yritysten investointien pysymiseen lähikuukausina heikkoina, koska epävarmuus jatkuu suurena, uusia tilauksia kertyy hitaasti ja rahoituskustannukset kasvavat. Pääomahyödykesektorin tuotantoa kuvaava PMI-ostopäällikköindeksi nousi helmikuussa takaisin positiivista kasvua kuvaavalle alueelle, minkä myötä indeksin neljännesvuotuinen keskiarvo ylitti teoreettisen nollakasvun kynnysarvon ensimmäistä kertaa vuoden 2022 toisen neljänneksen jälkeen. Samaan aikaan sektorin tilauskanta, joka supistui voimakkaasti vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä, näyttää niin ikään parantuneen. Saman lähteen mukaan sektorin uudet tilaukset kuitenkin pysyivät negatiivisen kasvun puolella, kun kapasiteetin käyttöaste on pudonnut jyrkästi kesästä lähtien. Euroopan komission pääomahyödykesektorin teollisuuden luottamusindikaattori oli helmikuussa kokonaisen keskihajonnan verran heikompi kuin ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, ja myös laajempi sijoittajapohjainen Sentix-talousindeksi pysyi selvästi pitkän aikavälin keskiarvonsa alapuolella. Yhdessä voimakkaasti kasvavien rahoituskustannusten kanssa nämä epäyhtenäiset signaalit viittaavat siihen, että yritysten investointien voi odottaa pysyvän heikkoina seuraavilla neljänneksillä.

Elecsterin ensimmäisen vuosineljännes vastasi konemyynnin osalta pitkälti odotuksiamme. Meijerikoneiden tilauskantamme laski vertailuvuoden viimeisellä neljänneksellä suhteessa kolmanteen neljännekseen ja tilinpäätöstiedotteessa arvioimme, että hyvällä tasolla olevien kaupallisten neuvottelujen määrä ei ehdi vielä ensimmäisellä vuosineljänneksellä kerryttää liikevaihtoamme. Konetoimitusten määrä olikin alhainen ensimmäisellä neljänneksellä ja se heijastui sekä liikevaihdon että kannattavuuden kehitykseen.

Myös pakkausmateriaaleissa toimitusten määrä laski vertailukauteen nähden, mutta toteutettujen hinnakorotusten ja alentuneiden raaka-ainekustannusten vaikutuksesta kannattavuuskehitys oli myönteistä. Kannattavuus ei kuitenkaan vielä ole pitkänajan keskiarvon tasolla.

Yleinen korkojen nousu ja euron selkeä vahvistuminen suhteessa dollariin ja joihinkin Elecsterin toiminnan kannalta tärkeiden maiden valuuttoihin on selvästi hidastuttanut asiakkaidemme päätösprosesseja. Epävarmassa taloustilanteessa rahoituksen järjestäminen on noussut pullonkaulaksi kauppojen lopulliselle solmimiselle. Erityisesti tämä koskee Afrikan ja joidenkin Aasian ja Etelä-Amerikan maiden markkinoita.

Kaupankäynnin hidastumisen lisäksi valuuttakurssimuutoksilla on ollut kannattavuutta heikentävä vaikutus erityisesti Kenian tehtaamme toimintaan. Kenian shillingin heikkeneminen, sekä maassa vallitseva valuuttapula ovat johtaneet tilanteeseen, jossa paikalliset rahoituslaitokset ovat moninkertaistaneet valuutan myyntiin liittyviä palkkioitaan. Tilanne on johtanut Kenian tytäryhtiön merkittävään rahoituskustannusten nousuun.

Vaikka hintojen nousu monissa tuotannontekijöissä on osoittanut maltillistumisen merkkejä, on kehitys monien tuotannontekijöiden kohdalla edelleen epäsuotuisaa. Erityisen kallis energia, korkojen selvä nousu sekä tarkastelujaksolle ajoittuneet, työmarkkinaratkaisuihin sisältyneet ns. kertaerät heikensivät hinnankorotusten ja joidenkin raaka-aineiden hinnan-alennusten myönteistä vaikutusta toiminnan kannattavuuteen.

Reisjärven tehtaamme modernisoitu monikerroskalvolinja otettiin tuotantokäyttöön vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Uudistetun linjan lopputuotteiden laatuanalyysit ovat olleet erittäin hyviä, samoin asiakkailtamme saatu palaute.

Aiemmin olemme tiedottaneet, että Venäjän hyökkäyssodan johdosta asetetut pakotteet eivät vielä ole aiheuttaneet merkittäviä häiriöitä
toimintaamme. Tilanne on säilynyt samanlaisena myös vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. Eurooppa-neuvosto on kannanotossaan linjannut, että EU:n pakotteet eivät kohdistu elintarvikkeisiin ja maataloustuotteisiin. Ruoan saatavuus ja kohtuuhintaisuus ovat EU:n ja sen jäsenmaiden keskeisiä prioriteettejä. Myös Venäjä haluaa turvata elintarvikkeiden saatavuuden kansalaisilleen ja on pyrkinyt varmistamaan elintarvikkeisiin liittyvän toiminnan jatkumisen.
Valtaosa Elecsterin liiketoiminnasta liittyy maidon ja elintarvikkeiden prosessointiin ja pakkaamiseen, ja sen vuoksi pakotteiden vaikutukset eivät ole olleet merkittäviä yrityksentoiminnalle. Mikäli EU tai Venäjä muuttaisi linjaustaan ruoan
saatavuuden turvaamisen suhteen tai muutoin pyrkisi vaikeuttamaan länsimaisten yritysten toimintaa Venäjällä, olisi mahdollisella muutoksella merkittäviä vaikutuksia Elecsterin toimintaan ja taloudelliseen asemaan.

LIIKETOIMINNAN KEHITYS JA TALOUDELLINEN ASEMA

Konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 8,6 milj. euroa (edellisvuonna 8,5 milj. euroa). Liikevaihdossa on kasvua 0,4 % edelliseen vuoteen verrattuna. Katsauskauden liikevoitto oli 0,7 milj. euroa (0,4 milj. euroa), eli 8,3 % (4,2 %) liikevaihdosta. Voitto ennen veroja oli -0,1 milj. euroa (0,3 milj. euroa). Valuuttakurssitappiot (sekä realisoituneet että realisoitumattomat) painoivat tilikauden tuloksen negatiiviseksi.

Osakekohtainen tulos oli -0,11 euroa (0,07 euroa).

Konsernin taseen loppusumma oli katsauskauden lopussa 50,6 milj. euroa (49,8 milj. euroa). Omavaraisuusaste oli 53,0 % (53,5 %). Konsernin korollinen vieras pääoma oli 19,0 milj. euroa (17,9 milj. euroa).

Teollisuustuotesegmentissä konetoimitusten määrä oli vertailuvuotta alemmalla tasolla. Sen sijaan pakkausmateriaalitoimitusten liikevaihto kasvoi edellisvuoteen nähden. Pakkausmateriaalien raaka-ainehinnat ovat laskeneet syksystä 2022 lähtien, mutta tavoiteltuun katemarginaaliin on vielä matkaa.

Kuluttajatuotesegmentissä toimitusmäärät putosivat edelliseen vuoteen verrattuna ja tulos pysyi edelleen tappiollisena.

INVESTOINNIT

Konsernin bruttoinvestoinnit olivat 0,1 miljoonaa euroa (0,1 milj. euroa).

HENKILÖSTÖ

Konsernin henkilömäärä oli keskimäärin 224 (228), josta ulkomailla 95 (102). Katsauskauden lopussa konsernin henkilömäärä oli 225 (229).

YHTIÖKOKOUS

Elecster Oyj:n varsinainen yhtiökokous 20.4.2023 vahvisti vuoden 2022 tilinpäätöksen ja myönsi hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajalle vastuuvapauden päättyneeltä tilikaudelta.

Yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti, että osinkoa jaetaan 0,15 euroa osakkeelta. Osingon maksupäivä oli 2.5.2023.

Yhtiökokous vahvisti hallituksen ehdotuksen mukaisesti palkitsemisraportin.

Yhtiökokous valitsi yhtiön hallituksen jäseniksi Jarmo Halosen, Jukka Halosen ja Hilkka Tuorin. Hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan Jukka Halosen jatkamaan puheenjohtajana.

Varsinaisiksi tilintarkastajiksi valittiin KHT Jukka Lahdenpää ja KHT Veikko Terho. Varatilintarkastajaksi valittiin tilintarkastusyhteisö Moore Idman Oy.

 

VARSINAISESSA YHTIÖKOKOUKSESSA 20.4.2023 PÄÄTETYT HALLITUKSEN VALTUUTUKSET

Valtuutus päättää omien osakkeiden hankkimisesta

Yhtiökokous päätti valtuuttaa hallituksen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta yhtiön vapaalla omalla pääomalla. Valtuutus koskee enintään 180.000 yhtiön A-osaketta.

Osakkeita voidaan hankkia yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi, käytettäväksi vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa tai muissa järjestelyissä, käytettäväksi osana yhtiön tai sen tytäryhtiöiden avainhenkilöiden kannustinjärjestelmien toteuttamista tai muutoin edelleen luovutettaviksi tai mitätöitäviksi.

Valtuutuksen nojalla tehtyihin hankintoihin käytetään yhtiön vapaata omaa pääomaa, jolloin osakkeiden hankinnat vähentävät yhtiön voitonjakokelpoisia varoja.

Osakkeet hankitaan NASDAQ OMX Helsingin Pörssin järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä. Hankittavien osakkeiden vähimmäishinta on osakkeen alin ja enimmäishinta osakkeen korkein julkisessa kaupankäynnissä noteerattu markkinahinta valtuutuksen voimassaoloaikana. Osakkeiden hankintahinta suoritetaan Helsingin Pörssin ohjesäännön ja Euroclear Finland Oy:n sääntöjen mukaan määräytyvässä maksuajassa. Kun A-sarjan osakkeiden hankkiminen tapahtuu julkisessa kaupankäynnissä, hankinta tapahtuu muutoin kuin omistusten suhteessa (suunnattu hankinta).

Kun hankittavien osakkeiden enimmäismäärä on alle 10 prosenttia yhtiön koko osakemäärästä ja alle 10 prosenttia osakkeiden tuottamasta äänimäärästä, osakkeiden hankinnalla ei ole merkittävää vaikutusta osakkeenomistuksen ja äänivallan jakautumiseen yhtiössä.

Hallitus päättää muista omien osakkeiden hankkimisen ehdoista.

Valtuutus on voimassa 1.5.2023 – 30.4.2024 välisenä aikana.

Valtuutus päättää omien osakkeiden luovuttamisesta

Yhtiökokous päätti valtuuttaa hallituksen päättämään omien osakkeiden luovuttamisesta.

Valtuutuksen kohteena on enintään 180.000 kappaletta A-sarjan osakkeita. Hallitus valtuutettiin päättämään siitä, kenelle ja missä järjestyksessä omia osakkeita luovutetaan. Hallitus voi päättää omien osakkeiden luovuttamisesta muutoin kuin siinä suhteessa, jossa osakkeenomistajalla on etuoikeus hankkia omia osakkeita, jos poikkeamiseen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Yhtiön pääomarakenteen kehittämistä, mahdollisissa yrityskaupoissa tai muissa järjestelyissä vastikkeena käyttämistä sekä osakkeiden käyttämistä osana yhtiön tai sen tytäryhtiöiden avainhenkilöiden kannustinjärjestelmien toteuttamista voidaan pitää yhtiön kannalta painavana taloudellisena syynä.

Osakkeet luovutetaan vähintään niiden luovutushetken mukaiseen käypään arvoon, joka määräytyy NASDAQ OMX Helsingin Pörssin järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä.

Hallitus päättää omien osakkeiden luovuttamisen muista ehdoista. Valtuutus on voimassa 1.5.2023 – 30.4.2024 välisenä aikana.

OSAKKEET

Elecster Oyj:n osakepääoma 31.3.2023 oli 3.151.939,29 euroa ja osakkeiden lukumäärä 3.748.116. Osake on nimellisarvoton.

Emoyhtiö Elecster Oyj:llä on kaksi osakesarjaa, K-sarja ja A-sarja. A-osake noteerataan Nasdaq OMX Helsingin Pörssissä. Osakkeen ylin kurssi katsauskauden aikana oli 8,35 euroa ja alin 5,90 euroa. Katsauskauden päättyessä kurssi oli 6,95 euroa. Katsauskauden aikana A-osakkeiden vaihto oli 79 025 kpl (4,3 % A-osakkeiden määrästä).

Yhtiöllä ei ole hallussaan yhtiön omia osakkeita.

Hallituksella ei ole voimassa olevia osakeantivaltuutuksia eikä valtuutusta vaihtovelkakirja- tai optiolainan liikkeelle laskemiseen.

 

NÄKYMÄT SEKÄ LÄHIAJAN RISKIT JA EPÄVARMUUSTEKIJÄT

VM:n kevään 2023 talouskatsauksessa mainitaan, että maailmantalouden näkymät ovat yhä epävarmoja huolimatta hienoisesta kirkastumisesta alkuvuonna. Erityisesti Euroopassa talouden kuva koheni vuodenvaihteen jälkeen, vaikka nopea inflaatio heikentää talouskasvua. Pelättyä energiapulaa ei tullut talvella. Yhdysvalloissa inflaatio on ollut hidastuvalla uralla loppukesästä 2022 lähtien. Kiinan koronapolitiikan täyskäännöksen jälkeisen talouden avautumisen johdosta kasvunäkymät ovat kohentuneet. Toisaalta Venäjän hyökkäyssodan aiheuttaman epävarmuuden jatkuminen varjostaa maailmantalouden näkymiä. Geopoliittiset jännitteet, kuten Kiinan ja Yhdysvaltojen suhde sekä Venäjän ja monen kehittyvän maan lähentyminen aiheuttavat epävarmuutta. Maailmantalous kasvaa 2,4 prosenttia vuonna 2023, ja kasvu elpyy kolmeen prosenttiin vuonna 2024.

Konekaupassa tilauskannan kehitys vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli vielä verrattain vaisua. Odotamme, että toisella neljänneksellä solmittavien konekauppojen määrä kasvaa ja tilauskanta kehittyy suotuisasti loppuvuoden aikana. Pakkausmateriaalien osalta odotamme kannattavuuskehityksen edelleen paranevan loppuvuoden aikana.

Elecsterin toiminnassa maailmantalouden epävarmuuden tuomien riskien lisäksi erityisesti Venäjän toimintoihin liittyy merkittäviä riskejä.Venäjää vastaan asetettujen sanktioiden lisäksi epävarmuutta synnyttää poliittiset riskit, joista suurimpana huolenaiheena on Venäjän mahdolliset vastatoimenpiteet ns. ” ei-ystävällisistä ”- valtioista peräisin olevia yrityksiä kohtaan. On mahdollista, että Venäjän hallinto säätää lakeja tai ryhtyy muihin toimenpiteisiin, joilla pyritään vaikeuttamaan länsiyritysten toimintaa Venäjällä.

Toistaiseksi toimenpiteet ovat kuitenkin tähdänneet siihen, että yritykset jatkaisivat toimintaansa. Vetäytymistä Venäjältä on vaikeutettu tuntuvasti. Prosessit ovat pitkiä ja asiaa koskevaa
lainsäädäntöä uudistetaan jatkuvasti. Vetäytyminen Venäjän toiminnoista olisi myös Elecsterin osalta aikaavievä ja vaikea prosessi. Aiemmin ilmoitetun mukaisesti Elecster-konserni toistaiseksi jatkaa Venäjän toimintojaan ja seuraa tilanteen kehittymistä.

Myös Venäjän ruplan ja Kenian shillingin tulevaan kurssikehitykseen liittyy poikkeukselllisen paljon riskiä. Ruplan ja shillingin arvojen mahdollisesti suuretkin muutokset vuonna 2023 muodostavat merkittävän epävarmuustekijän Elecsterin toiminnassa ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Taloudellinen ohjeistus (ennallaan)

Konsernin liikevaihdon arvioidaan säilyvän samalla tasolla tai pienenevän ja osakekohtaisen tuloksen säilyvän samalla tasolla tai paranevan edelliseen vuoteen verrattuna.

 

KONSERNITULOSLASKELMA, IFRS

 

Tuhatta euroa1-3/20231-3/20221-12/2022
    
LIIKEVAIHTO8.5758.54242.680
    
Valmiiden ja keskeneräisten varastojen muutos662690-562
Valmistus omaan käyttöön7-85138
Liiketoiminnan muut tuotot2138185
Materiaalit ja palvelut-4.839-5.136-23.289
Henkilöstökulut-2.063-1.994-8.032
Poistot ja arvonalentumiset-389-331-1.621
Liiketoiminnan muut kulut-1.262-1.367-6.365
LIIKEVOITTO7123573.134
    
Rahoitustuotot ja –kulut-784-49-1.126
TULOS ENNEN VEROJA-723082.008
    
Tuloverot-331-60-830
TILIKAUDEN VOITTO/TAPPIO, yhteensä-4032491.178
    
TILIKAUDEN TULOKSEN JAKAUTUMINEN   
Emoyhtiön osakkeenomistajille-4032491.177
Määräysvallattomille omistajille0

 
01
    
Tulos/osake, yhteensä-0,110,070,31


LAAJA KONSERNITULOSLASKELMA, IFRS

 -4032491.178
    
MUUT LAAJAN TULOKSEN ERÄT:   
Ulkomaiseen yksikköön liittyvät muuntoerot-347-631541
TILIKAUDEN LAAJA TULOS YHTEENSÄ-750-3821.719
    
TILIKAUDEN LAAJAN TULOKSEN JAKAUTUMINEN   
Emoyhtiön osakkeenomistajille-749-3811.717
Määräysvallattomille omistajille0

 
02

 

KONSERNITASE, IFRS

Tuhatta euroa31.3.202331.3.202231.12.2022
    
VASTAAVAA   
    
PITKÄAIKAISET VARAT   
Aineettomat oikeudet137157141
Aineelliset hyödykkeet10.73810.57111.305
Muut osakkeet ja osuudet818181
Pitkäaikaiset saamiset1.3341.1751.656
Laskennalliset verosaamiset486499512
Pitkäaikaiset varat yhteensä12.77712.48213.695
    
LYHYTAIKAISET VARAT   
Vaihto-omaisuus20.32720.77220.264
Myyntisaamiset ja muut saamiset6.1807.5037.092
Tuloverosaaminen28185155
Rahavarat11.3328.89811.434
Lyhytaikaiset varat yhteensä37.86737.35838.945
    
VASTAAVAA50.64449.84052.640
    
    
VASTATTAVAA   
    
OMA PÄÄOMA   
Osakepääoma3.1523.1523.152
Ylikurssirahasto4.2394.2394.239
Muut Rahastot9610298
Muuntoerot394753372
Kertyneet voittovarat18.74317.99019.633
Määräysvallattomat omistajat11911
Oma pääoma yhteensä26.63626.24527.505
    
VIERAS PÄÄOMA   
Laskennallinen verovelka303263255
Pitkäaikainen vieras pääoma10.53611.11011.133
Lyhytaikainen vieras pääoma13.16912.22213.747
    
VASTATTAVAA50.64449.84052.640

 

KONSERNIN RAHAVIRTALASKELMA

 

Tuhatta euroa1-3/20231-3/20221-12/2022
    
Liiketoiminnan rahavirta   
    
Tilikauden voitto-4032491.178
Oikaisut tilikauden tulokseen1.6623793.736
Käyttöpääoman muutos234-1.659-2.456
Maksetut korot ja muut rahoituserät-582-110-484
Saadut korot ja osingot141458
Maksetut verot-308-148-671
Liiketoiminnan rahavirta yhteensä617-1.2751.361
    
Investointien rahavirta   
    
Investoinnit aineellisiin ja aineettomiin hyödykkeisiin-113-56-755
Käyttöomaisuuden myynti214
Pitkäaikaisten saamisten muutos117
Investointien rahavirta yhteensä-110-54-744
    
Rahoituksen rahavirta   
    
Pitkäaikaisten lainojen muutos-641-795-909
Lyhytaikaisten lainojen muutos1919442.294
Maksetut osingot  -1.008
Rahoituksen rahavirta yhteensä-450149377
    
Rahavarojen muutos58-1.180994
    
Rahavarat kauden alussa11.43410.42710.427
Rahavarojen kurssimuutosten vaikutus-160-34913
Rahavarat kauden lopussa11.3328.89811.434

 

LASKELMA OMAN PÄÄOMAN MUUTOKSISTA

a. Osakepääoma
b. Ylikurssirahasto
c. Muut rahastot
d. Muuntoerot
e. Voittovarat
f. Yhteensä
g. Määräysvallattomille omistajille
h. Yhteensä

Tuhatta euroaa.b.c.d.e.f.g.h.
         
OMA PÄÄOMA 1.1.20233.1524.2399837219.63327.4931127.505
Laaja tulos  -223-771-7490-750
Muut muutokset    -119-1190-119
OMA PÄÄOMA

31.3.2023
3.1524.2399639418.74326.6251126.636

 

Tuhatta euroaa.b.c.d.e.f.g.h.
         
OMA PÄÄOMA 1.1.20223.1524.23910065218.46926.612926.621
Laaja tulos  2101-484-3810-382
Muut muutokset    5505
OMA PÄÄOMA

31.3.2022
3.1524.23910275317.99026.236926.245

 

KONSERNIN VASTUUSITOUMUKSET

Tuhatta euroa31.3.202331.3.202231.12.2022
Annetut vakuudet    
Kiinteistökiinnitykset2.5582.5582.558
Yrityskiinnitykset11.30111.30111.301

 

KONSERNIN TUNNUSLUVUT

Tuhatta euroa1-3/20231-3/20221-12/2022
    
Liikevaihto8.5758.54242.680
Liikevaihdon kasvu, %0,416,631,2
Liikevoitto7123573.134
% liikevaihdosta8,34,27,3
Tulos ennen veroja-723082.008
% liikevaihdosta-0,83,64,7
Tilikauden tulos (emoyhtiön osakkeenomistajille)-4032491.177
% liikevaihdosta-4,72,92,8
    
Oman pääoman tuotto, %-6,03,84,4
Sijoitetun pääoman tuotto, %2,02,66,2
Korollinen vieras pääoma18.96317.86019.428
Rahavarat11.3328.89811.434
Nettovelkaantumisaste, %28,634,129,1
Omavaraisuusaste, %53,053,552,7
Taseen loppusumma50.64449.84052.640
    
Bruttoinvestoinnit1161001.143
Tilauskanta7.7318.8448.671
    
Tulos/osake, euroa-0,110,070,31
Oma Pääoma/osake, euroa7,117,007,34
    
Osakkeiden keskimääräinen lukumäärä3.748.1163.748.1163.748.116
    
Konsernin vastuusitoumukset13.85913.85913.859


LUKUJA NELJÄNNESVUOSITTAIN (jatkuvat ja lopetetut yhteensä)

 

Tuhatta euroaQ1/23Q4/22Q3/22Q2/22Q1/22
Liikevaihto8.57511.94310.69611.4988.542
Liikevoitto7128091.239730357
Liikevoitto, % 8,36,811,66,34,2
Kauden tulos-403-3871.098217249
Tulos/osake, euroa-0,11-0,100,290,060,07

 

Osavuosikatsaus on laadittu noudattaen IFRS -standardien kirjaamis- ja arvostusperiaatteita, mutta sen laadinnassa ei ole noudatettu kaikkia IAS 34 Osavuosikatsaukset–standardin vaatimuksia.

Osavuosikatsauksen laadintaperiaatteet sekä tunnuslukujen laskentaperiaatteet ovat yhtenevät vuoden 2022 tilinpäätöksen kanssa. Tunnuslukujen laskentakaavat löytyvät vuosikertomuksen 2022 sivulta 40.

Esitetyt luvut ovat tilintarkastamattomia.

Kaikki tässä pörssitiedotteessa esitetyt ennusteet ja arviot perustuvat johdon tämänhetkiseen näkemykseen talouden tilasta ja kehittymisestä. Tästä syystä tulokset voivat erota merkittävästi johtuen muutoksista taloudessa, kilpailuolosuhteissa, markkinoilla tai lainsäädännössä.

Taulukoiden luvut on pyöristetty, minkä vuoksi yksittäisten lukujen summat saattavat poiketa loppusummasta.

Konsernin osavuosikatsaus kaudelta 1.1. – 30.6.2023 julkaistaan 17.8.2023.

 

Lisätiedot: toimitusjohtaja Arto Kinnunen, puh. 0400 191 980

 

ELECSTER OYJ

Hallitus

 

JAKELU

Nasdaq OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.elecster.fi