Clean Motion har fått första inköpsordern från NEOM omfattande 2,9 MSEK


Clean Motion har erhållit den första inköpsordern från NEOM projektet i Saudiarabien. Inköpsordern är på 252.300 motsvarande c:a 2,9 MSEK, och består till största delen av utvecklingsarbete för att skapa en helhetslösning för ”last mile delivery” på ön Sindalah. Bolaget räknar med att kunna slutföra beställningen under andra kvartalet och intäktsföra hela beställningen under samma period.

Inköpsordern omfattar utveckling samt leverans av en prototyp av den beställda anpassningen av EVIG samt trailer och rullvagnar.

Göran Folkesson, VD, kommenterar: ”Denna första order utgör startskottet för Sindalah projektet. Tidsplanen är tight, kundens ambition är att kunna testa lösningen under slutet av året och komma i kommersiell drift i januari 2024. Den bedömda omfattningen är drygt 20 MSEK för lösningen, och vi diskuterar också andra användningsområden vilket kan innebära utökade volymer. På sikt kan också andra regioner inom NEOM skapa ytterligare affärer. NEOM har en budget på 500 miljarder dollar vilket innebär att, även om vår andel är mycket marginell kan det ändå bli betydande intäkter. Jag ser också detta prestigeprojekt som ett kvitto på att vi ligger rätt avseende såväl design som produktegenskaper med EVIG. Den vidareutveckling av EVIG som vi gör inom ramen för NEOM kan också erbjudas andra kunder vilket ytterligare kommer att stärka vårt erbjudande.”

För mer information, vänligen kontakta:
Göran Folkesson
VD, Clean Motion AB
Tel: +46 735 320 273
Email: goran.folkesson@cleanmotion.se

Denna information är sådan information som Clean Motion AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-05-22 kl. 14:29 CET.

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.

Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission. För ytterligare information, vänligen besök: https://www.cleanmotion.se/.