Aktia emitterade en säkerställd obligation på 500 miljoner euro



Aktia Bank Abp
Pressmeddelande
24.5.2023 kl. 16.15

Aktia emitterade en säkerställd obligation på 500 miljoner euro

Aktia Bank Abp emitterade tisdagen den 23 maj 2023 en ny säkerställd obligation (covered bond) på 500 miljoner euro, som förfaller till betalning i maj 2027. Lånet prissattes 17 räntepunkter över swap-räntorna (MS +17). Aktias föregående motsvarande obligation emitterades i januari i fjol.

Den slutliga orderboken innehöll teckningsanbud till ett värde av över 1,25 miljarder euro från mer än 50 olika investerare. Över hälften av anbuden kom från tyskspråkiga Europa. Cirka en tredjedel av anbuden kom från Norden, varav över hälften från finländska investerare. Teckningsanbud mottogs också bland annat från Nederländerna, Frankrike, Italien och Storbritannien. 

Emissionen ordnades av Danske Bank, DZ Bank, Erste Group, LBBW och Nordea.

”Jag är väldigt nöjd med emissionens slutresultat. Emissionen övertecknades med 2,5 gånger och prissattes konkurrenskraftigt, vilket är ett mycket bra resultat med tanke på den konkurrensutsatta marknadssituationen. Det utmärkta resultatet på kapitalmarknaden är ett bevis på vårt framgångsrika investerararbete både i Finland och internationellt. Det är fint att investerarna gav oss sitt förtroende och att vi har lyckats upprätthålla en stabil och stark efterfrågan på våra produkter på skuldmarknaden”, konstaterar Outi Henriksson, ekonomi- och finansdirektör på Aktia.

Aktia Bank Abp

Mera information:
Timo Ruotsalainen, Head of Treasury, tfn 010 247 7211

Distribution:
Nasdaq Helsinki Oy
Massmedier
www.aktia.com

Aktia är en finländsk kapitalförvaltare, bank och livförsäkrare som har skapat välstånd och välfärd generation efter generation redan under 200 års tid. Vi tillhandahåller våra kunder digitala tjänster i ett flertal kanaler och ger personlig service på våra verksamhetsställen i huvudstadsregionen samt i Åbo-, Tammerfors-, Vasa- och Uleåborgsregionerna. Vår prisbelönta kapitalförvaltnings fonder säljs även internationellt. Vi sysselsätter cirka 900 personer på olika håll i Finland. Aktias förvaltade kundmedel (AuM) 31.12.2022 uppgick till 13,5 miljarder euro och balansomslutningen till 12,4 miljarder euro. Aktias aktie noteras Nasdaq Helsinki Oy (AKTIA). aktia.com