QPR Software Oyj:n yhtiön toiminnan tehostamiseen ja kannattavuuden parantamiseen tähtäävät muutosneuvottelut ovat päättyneet







QPR SOFTWARE OYJ                                PÖRSSITIEDOTE                            30.5.2023 KLO 9 






QPR Software Oyj ilmoitti 9.5.2023 suunnitelmistaan aloittaa muutosneuvottelut sopeuttaakseen toimintaansa ja kustannusrakennettaan, sekä parantaakseen liiketoiminnan kannattavuutta. Muutosneuvottelut on saatu päätökseen maanantaina 29.5.2023. 

Neuvottelujen tuloksena yhtiö päättää enintään seitsemän (7) työsuhdetta ja lomauttaa määrä-aikaisesti enintään 36 henkilöä. Neuvottelujen alkaessa yhtiö arvioi sopeuttamistoimenpiteiden johtavan henkilöstön määräaikaisiin lomautuksiin maksimissaan 90 päiväksi ja lisäksi enintään yhdeksän (9) työtehtävän päättymiseen. Neuvottelujen piirissä oli yhtiön koko henkilöstö, kaikissa sen toimipisteissä, yhteensä 65 henkilöä.   

Sopeuttamistoimenpiteiden taustalla on yleisesti ottaen epävarma markkinatilanne. Yhtiö on kertonut, että uusasiakashankinnan osalta yleinen taloudellinen epävarmuus on selvästi lykännyt asiakkaiden päätöksiä ja uusien tarjouskilpailujen käynnistymistä. Nykyisessä markkinatilanteessa yhtiön liikkumatila on kapea kassavarojen ja omavaraisuusasteen osalta toiminnan ollessa edelleen tappiollista. Yhtiö kertoi tekevänsä aktiivisesti toimenpiteitä päästäkseen tilikaudelle 2023 annettuun tulosohjeistukseen.  

Yhtiö kertoi myös tehneensä säästötoimia kustannustehokkuuden parantamiseksi ja yleisen kustannustason nousun vaikutusten minimoimiseksi kaikilla sen liiketoiminnan osa-alueilla. Muutosneuvotteluissa yhtiö käsitteli toimenpiteitä, joilla pyritään sopeuttamaan yhtiön toiminta, rakenne ja näihin liittyvät henkilöstökustannukset vastaamaan skaalautuvan liiketoimintamallin vaatimuksia. 




Lisätietoja 

QPR Software Oyj  

Heikki Veijola  

Toimitusjohtaja  

Puh. +358 40 922 6029  




QPR Software lyhyesti  

QPR Software Oyj (Nasdaq Helsinki) tarjoaa asiantuntijapalveluja ja ratkaisuja toiminnan johtamiseen ja kehittämiseen, sekä muutoshankkeiden ja operatiivisen toiminnan tukemiseen. Näiden tueksi QPR Software toimittaa yli 50 maassa strategian toimeenpanon, tulos- ja prosessijohtamisen, prosessianalyysin sekä kokonaisarkkitehtuurin ratkaisuja tukevia ohjelmistoja.  

www.qpr.com/fi 




JAKELU  

Nasdaq Helsinki  

Keskeiset tiedotusvälineet  

www.qpr.com