Savosolar luovutti aurinkolämpöjärjestelmän Etelä-Savon Energialle


Savosolar Oyj
Yhtiötiedote                       30.5.2023 klo 8.15 (CEST)

Savosolar luovutti aurinkolämpöjärjestelmän Etelä-Savon Energialle

Savosolar on luovuttanut Etelä-Savon Energialle (ESE) aurinkolämpöjärjestelmän, joka sijaitsee Tuskun alueella Mikkelissä ja joka on kytketty alueen kaukolämpöverkon osaksi. Keräinkentän nimellisteho on 360 kW ja sen koko on 415 m². Se on tällä hetkellä Suomen suurin aurinkolämpöjärjestelmä. Toimituksen arvo oli noin 200 000 euroa.

Järjestelmä on toinen Savosolarin ESE:lle toimittama aurinkokaukolämpöjärjestelmä. Ensimmäinen toimitettiin vuonna 2017 Ristiinaan. ESE on asettanut tavoitteekseen nollapäästöisen energiatuotannon, ja tämä investointi on jälleen merkittävä askel kohti tätä tavoitetta.

Savosolarin toimitusjohtaja Kirsi Suopelto: ”Olemme kiitollisia ja ylpeitä, että saimme toteuttaa ESE:n kanssa tämän Suomen suurimman aurinkolämpölaitoksen. ESE on ollut edelläkävijä päästöjen vähentämisessä energiantuotannossaan, ja pystymme näin tukemaan heidän vihreän siirtymän toimenpiteitään. Savosolar on markkinajohtaja suurien aurinkolämpöjärjestelmien toimittamisessa Euroopassa, ja uskomme, että tämän järjestelmän käyttöönotto kasvattaa kiinnostusta täysin puhtaaseen lämmöntuotantoon myös Suomessa.”

SAVOSOLAR OYJ

Lisätietoja:


Savosolar Oyj
Toimitusjohtaja Kirsi Suopelto
Puh: +358 50 560 2349
Sähköposti: kirsi.suopelto@savosolar.com

Savosolar lyhyesti

Savosolarilla on kaksi liiketoiminta-aluetta: Merilogistiikka ja Uusiutuva Energia.

Merilogistiikka-liiketoiminta (Meriaura Oy) on merkittävä kuivarahdin ja vaativien projektitoimitusten kuljettaja Pohjois-Euroopassa, erityisesti Itämeren ja Pohjanmeren alueilla. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen kilpailukykyisiä ja ympäristön kannalta kestäviä merikuljetuspalveluita vähentäen samalla merikuljetusten hiilipäästöjä. Pitkät rahtaussopimukset, nykyaikainen laivasto ja vahva markkina-asema uusiutuvan energian rakentamisprojekteissa tarjoaa mahdollisuuden ympäristöystävällisiä ratkaisuja tukevaan rahtiin. Osana merilogistiikkaa VG-EcoFuel valmistaa kierrätettyjä biopolttoaineita teollisuuden sivutuotteina syntyvistä bio- ja kierrätysöljyistä.

Uusiutuva Energia -liiketoiminta (Savosolar Oyj) suunnittelee ja toimittaa kokonaistoimituksina puhtaan energian tuotantojärjestelmiä. Järjestelmien sydämenä ovat suuren mittakaavan aurinkolämpöjärjestelmät, jotka toteutetaan käyttäen yhtiön omia tehokkaita aurinkolämpökeräimiä. Lisäksi järjestelmiin voidaan liittää muita energiantuotanto- ja varastointiteknologioita. Yhtiö on vienyt aurinkolämpöteknologian uudelle tasolle, ja sen keräimissä on patentoidut, nanopinnoitetut suoravirtausabsorberit. Tällä johtavalla teknologialla Savosolar auttaa asiakkaitaan tuottamaan puhdasta ja kilpailukykyistä energiaa.

Savosolarin osake on listattu Nasdaq First North Growth Market Swedenissä tunnuksella SAVOS ja Nasdaq First North Growth Market Finlandissa tunnuksella SAVOH. www.savosolar.com.

Yhtiön hyväksytty neuvonantaja on Augment Partners AB, info@augment.se, puh. +46 8 604 22 55.