QPR Software Oyj:n muutosneuvottelut yhtiön toiminnan, rakenteen ja niihin liittyvien henkilöstökulujen sopeuttamiseksi vastaamaan liiketoiminnan painopisteen muutosta ovat päättyneet








QPR SOFTWARE OYJ                             PÖRSSITIEDOTE                             10.11.2023 KLO 9   






QPR Software Oyj ilmoitti 19.10.2023 suunnitelmistaan käynnistää muutosneuvottelut sopeuttaakseen yhtiön toimintaa, rakennetta ja niihin liittyviä henkilöstökustannuksia vastaamaan liiketoiminnan painopisteen muutosta. Muutosneuvottelut on saatu päätökseen torstaina 9.11.2023. 

Neuvottelujen tuloksena yhtiö irtisanoo enintään yhdeksän (9) työsuhdetta. Alustavien arvioiden mukaan yhtiö arvioi sopeutustoimenpiteiden johtavan henkilöstön määräaikaisiin lomautuksiin enintään 90 päiväksi ja lisäksi enintään yhdeksän työtehtävän päättymiseen. Neuvottelujen piiriin kuului yhtiön konsultointiliiketoimintayksikön henkilöstö, sen kaikissa toimipisteissä, yhteensä 14 henkilöä. 

Sopeuttamistoimet perustuvat yhtiön strategiaan, jonka mukaan se profiloi itsensä entistä vahvemmin ohjelmisto- ja SaaS (Software-as-a-Service) -toimijaksi, ydinliiketoiminta-alueidensa konsultiksi sekä Digital Twin of an Organizationin (DTO) teknologian johtavaksi toimijaksi.   

Lisäksi yhtiö antoi 16.10.2023 tulosvaroituksen, jonka mukaan osa ydinliiketoiminnan ulkopuolisista kotimaan julkisen sektorin konsultointiprojekteista on päättynyt ennenaikaisesti tai ne toteutuvat alkuperäistä laajuuttaan pienempinä. Tämä vaikuttaa vähentävästi erityisesti loppuvuoden liikevaihtoon ja sen johdosta yhtiön koko vuoden liikevaihto jää edellisvuoden tasolle kasvavan ohjelmistoliiketoiminnan kompensoidessa tapahtunutta laskua.  




Lisätietoja:   

QPR Software Oyj   

Heikki Veijola   

Toimitusjohtaja   

Puh. +358 40 922 6029



   

QPR Software lyhyesti   

QPR Software Oyj (Nasdaq Helsinki) tarjoaa asiantuntijapalveluja ja ratkaisuja toiminnan johtamiseen ja kehittämiseen, sekä muutoshankkeiden ja operatiivisen toiminnan tukemiseen. Näiden tueksi QPR Software toimittaa yli 50 maassa strategian toimeenpanon, tulos- ja prosessijohtamisen, prosessianalyysin sekä kokonaisarkkitehtuurin ratkaisuja tukevia ohjelmistoja.   

www.qpr.com/fi 




JAKELU   

Nasdaq Helsinki   

Keskeiset tiedotusvälineet   

www.qpr.com