TokenEx dan IXOPAY akan Bergabung, Membolehkan Pedagang Mengoptimumkan Penggunaan Pemproses Bayaran Berbilang

Platform Pengoptimuman Pembayaran untuk Perdagangan Global Menyampaikan Tokenisasi Saluran Omni, Orkestrasi Pembayaran dan Pengurusan Kitaran Hayat Kad


TULSA, Oklahoma dan VIENNA, Austria, April 17, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) -- TokenEx, penyedia tokenisasi awan terkemuka dan IXOPAY, platform orkestrasi pembayaran bebas terkemuka, hari ini mengumumkan perjanjian muktamad mereka untuk bergabung dan mewujudkan peneraju baharu dalam pengoptimuman pembayaran global. Syarikat gabungan itu akan dipanggil IXOPAY, sebuah Syarikat TokenEx dan Marc Olesen akan mengetuai organisasi gabungan itu sebagai CEO. Pelanggan akan mendapat manfaat daripada platform menyeluruh yang membolehkan peningkatan kadar kebenaran dan mengurangkan yuran saling tukar untuk pedagang, bersama-sama dengan data pembayaran selamat yang diperakui PCI.

Penggabungan ini menghimpunkan kekuatan kepakaran TokenEx dalam tokenisasi data pembayaran dan orkestrasi pembayaran bertaraf dunia IXOPAY, termasuk penghalaan transaksi & keupayaan penyesuaian.

"Penggabungan ini menandakan perkembangan penting dalam industri pembayaran," kata Marc Olesen, Ketua Pegawai Eksekutif. “Dengan menyertai gabungan, IXOPAY, sebuah Syarikat TokenEx mempunyai kedudukan yang unik untuk membantu pedagang membangunkan strategi pembayaran yang mengoptimumkan penggunaan berbilang pemproses pembayaran untuk meningkatkan kedua-dua hasil barisan atas dan bawah.”

Penggabungan TokenEx dengan IXOPAY menandakan satu langkah penting dalam transformasi industri pembayaran ke arah menyokong pendekatan berbilang pemproses kepada pembayaran, memberikan platform pembayaran bersatu lengkap yang merangkumi:

  • Tokenisasi Saluran Omni — Token Universal membolehkan pedagang menggunakan satu token pembayaran untuk transaksi secara peribadi dan dalam talian serta semua pemproses pembayaran. Ini menghapuskan penyimpanan data pembayaran dalam berbilang sistem, mengurangkan kerumitan sistem dan menyediakan data pelanggan disatukan.
  • Orkestrasi Pembayaran — Platform orkestrasi pembayaran yang boleh skala tinggi untuk pedagang ini menyampaikan penghalaan pintar, bertindih dan fungsi pengurusan risiko terkini serta penyelarasan dan penyelesaian berpusat bersama dengan penyepaduan berasaskan pemalam bagi lebih daripada 200 pemeroleh, Kaedah Pembayaran Alternatif dan penyedia perkhidmatan pembayaran.
  • Pengurusan Kitaran Hayat Kad — Satu set lengkap keupayaan untuk menguruskan keseluruhan kitaran hayat transaksi pada skala, termasuk mengemas kini kad yang telah tamat tempoh, memanfaatkan kecekapan token rangkaian, penghalaan diperkemas dengan BIN Lookup dan mengesahkan transaksi dengan 3D Secure.

“Dengan gabungan bersama TokenEx, kami bukan sahaja menyatukan keupayaan unik kami untuk menjadi platform pembayaran paling komprehensif bagi pedagang global, tetapi kami juga boleh menggunakan kepakaran pasukan TokenEx untuk menyediakan perkhidmatan kelas pertama kepada pelanggan Eropah kami di pasaran A.S.,” kata Rene Siegl, Pengasas dan Pengerusi Eksekutif IXOPAY. “Bagi peniaga yang menghargai kelebihan daya saing yang datang dengan menganggap pembayaran sebagai strategik, IXOPAY, sebuah Syarikat TokenEx akhirnya akan menyampaikan platform pengoptimuman pembayaran omnichannel yang lengkap dengan tokenisasi terbaik dalam kelasnya dan penghalaan transaksi pintar — memberikan pedagang kawalan yang belum pernah dirasai sebelumnya ke atas hasil mereka dan kelebihan daya saing untuk berkembang maju dalam perdagangan global.” Kedua-dua Rene Siegl, Pengasas dan Nathalie Siegl, Ketua Pegawai Eksekutif akan kekal bersama IXOPAY, sebuah Syarikat TokenEx sebagai eksekutif.

Perihal TokenEx

TokenEx adalah sebuah penyedia tokenisasi awan dan pengoptimuman pembayaran yang komited untuk membantu organisasi memproses dan menghantar data sensitif dengan selamat dan patuh. Penyelesaian peneraju industrinya untuk perlindungan data boleh menjamin dan menyahpeka mana-mana elemen data berstruktur untuk mengurangkan risiko, menyelaraskan operasi dan membolehkan proses perniagaan kritikal.

Perihal IXOPAY

IXOPAY merupakan platform orkestrasi pembayaran terbaik dalam kalangannya yang menawarkan pilihan pemprosesan pembayaran global yang fleksibel dan bebas. IXOPAY menyediakan penghalaan transaksi pintar dengan pengurusan risiko dan penipuan yang bertindih dan terkini, penyesuaian automatik sepenuhnya dan pemprosesan penyelesaian, pelaporan menyeluruh dan akses kepada ratusan pemeroleh, penyedia perkhidmatan pembayaran dan kaedah pembayaran alternatif.

Maklumat Hubungan Media:

Nicholas Mueller

nmueller@tokenex.com

510-289-2001

Foto yang mengiringi pengumuman ini boleh didapati di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/27147864-91b0-4683-aa19-d4c4690d323a