Aktsiaselts Infortar omandas täiendava osaluse Aktsiaseltsis Tallink Grupp


Täna omandas Aktsiaselts Infortar (edaspidi Infortar) täiendavad 26 030 390 Aktsiaseltsi Tallink Grupp (edaspidi Tallink) aktsiat, mis moodustab 3,5% kõigist Tallinki aktsiatest. Tegemist oli börsivälise tehinguga 14. mail 2024 sõlmitud lepingute alusel. Ühe Tallinki aktsia hinnaks oli 0,64 eurot aktsia kohta.

„Usume Tallinki kui tugeva finants- ja turupositsiooniga ning madala laenukoormusega börsifirmasse, mistõttu oleme viimastel aastatel oma osalust järjekindlalt suurendanud. Tallink on kriisides karastunud ettevõte, mis näitab täna viimaste aastate parimaid tulemusi. Vaatame seda kui pikaajalist, riske maandavat investeeringut,“ märkis Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

Tehingu tulemusena ei omanda Infortar Tallinki üle valitsevat mõju väärtpaberituru seaduse tähenduses. Tehing ei ole käsitletav igapäevase majandustegevuse raamidest väljuva või olulist tähtsust omava tehinguna ega tehinguna seotud isikuga Nasdaq Tallinna Börsi reglemendi osa "Nõuded Emitentidele" tähenduses. Samuti puudub tehingul oluline mõju Infortari tegevusele ja finantstulemustele.

Infortari nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud. Tallink on Infortari sidusettevõtja, kusjuures tehingujärgselt kuulub Infortarile 46,74% kõikidest Tallinki aktsiatest. Tehinguga viib Infortar ellu oma esmase avaliku pakkumise ja noteerimise prospektis kirjeldatud strateegiat: merelaevanduse ärisegmendis on Grupi strateegiaks osaluse suurendamine Tallinkis juhul, kui Tallinki aktsia börsihind on soodne ja regulatiivsed nõuded seda võimaldavad.

Infortar tegutseb kuues riigis, ettevõtte peamised tegevusvaldkonnad on energeetika, laevandus ja kinnisvara. Infortar omab 46,7 protsendi suurust osalust AS-is Tallink Grupp, 100% osalust AS-is Eesti Gaas ning mitmekülgset ja kaasaegset, ca 113 000 m2 suurust kinnisvaraportfelli. Lisaks kolmele põhitegevusvaldkonnale tegutseb Infortar ka ehituse ja maavarade, põllumajanduse, trükkimise, taksonduse ja muudes valdkondades. Kokku kuulub Infortari kontserni 103 ettevõtet: 48 kontserni ettevõtet, 5 sidusettevõtet ja 50 sidusettevõtete tütarettevõtet. Arvestamata sidusettevõtteid annab Infortar tööd 1325 inimesele.

Lisainfo:

Kadri Laanvee
AS Infortar investorsuhete juht
Tel. 5156662
E-mail: kadri.laanvee@infortar.ee
www.infortar.ee/investorile