Newcap Holding A/S – Periodemeddelelse 1. kvartal 2024


Selskabsmeddelelse nr. 9 / 2024

16. maj 2024

Newcap Holding A/S – Periodemeddelelse 1. kvartal 2024

NewCap Holding A/S skal hermed afgive periodemeddelelse for 1. kvartal 2024.

Koncernen offentliggør ikke finansiel information som en del af periodemeddelelser.

Udviklingen i koncernens aktiviteter
Efter frasalget af koncernens svenske forretningsaktiviteter i 2019 er NewCap koncernens virksomhed primært håndtering af den tilbageværende earn out aftale om en andel af de fremtidige indtægter af de afhændede aktiviteter, omfattende de afledte indtægter fra kapital under forvaltning.

Fokus i 1. kvartal 2024 har været på udnyttelse og opgørelse af option af førtidig opgørelse og betaling af fremtidige earn out betalinger, samt undersøgelser af strategiske muligheder for selskabets fremtidig.

Opdatering vedrørende opgørelse og betaling af Earn Out ved udnyttelse af option
I forlængelse af kommunikation i årsregnskabsmeddelelse og selskabets årsregnskab for 2023, jf. selskabsmeddelelse nr. 5 / 2024 samt seneste opdatering ved selskabsmeddelelse nr, 7 / 2024 skal NewCap Holding A/S hermed give en opdatering vedrørende den pr. 5. marts 2024 udnyttede option på førtidig opgørelse og betaling.

Som oplyst har selskabet udnyttet option på opgørelse og betaling for den resterende earn out periode frem til 2029 og at modpartens opgørelse forventes at foreligge i 2. kvartal 2024, herunder at selve opgørelsen skal udarbejdes af modparten, samt at det ikke kan udelukkes at parterne ikke kan blive enige om den endelige opgørelse.

NewCap Holding A/S har nu modtaget modpartens endelige opgørelse, der udgør SEK 30,4 mio. Parterne er fortsat uenige om forhold vedrørende tilbagediskontering af de fremtidige beregnede ydelser, samt om nogle omkostningsfradrag. Som tidligere oplyst er effekten af forholdet omkring tilbagediskontering ca. SEK 4 mio.

Det er NewCap Holding A/S´s fokus, at der kan indgås en aftale med modparten om løsning af de anførte forhold, men det kan ikke udelukkes at uenigheder i sidste ende må afklares ved voldgift.

NewCap Holding A/S forventer, at det af modparten opgjorte beløb vil indgå i løbet af 2. kvartal 2024.

Opdatering vedrørende selskabets strategiske muligheder
I forlængelse af kommunikation i selskabsmeddelelse nr. 2 / 2024 har NewCap Holding A/S’ bestyrelse siden 15. januar 2024 undersøgt strategiske muligheder for selskabet, jf. tidligere udmeldte i selskabsmeddelelse nr. 4 / 2024.

Kontakt med potentielt interesserede parter har indtil videre ikke resulteret i konkrete forslag, der efter bestyrelsens vurdering vil kunne udgøre et attraktivt og værdiskabende alternativ for selskabets aktionærer. NewCap Holding A/S er fortsat åbne for at evaluere eventuelle forslag og fortsætter undersøgelse af alternative muligheder.

Med venlig hilsen

NewCap Holding A/S

For yderligere information kontakt venligst:

Peter Steen Christensen

Telefon: +45 2370 5885

Email: info@newcap.dk

Vedhæftet fil



Attachments

Selskabsmeddelelse 9 2024