Nokia toimittaa laajakaistaratkaisun TESS Communicationsille USA:han


Nokia ja yhdysvaltalainen TESS Communications ovat allekirjoittaneet sopimuksen DSL-laajakaistaratkaisun (digital subscriber line) toimittamisesta.

Sopimuksen mukaan Nokia toimittaa TESS Communicationsille DSL-teknologiaan perustuvan kokonaisratkaisun, joka sisältää myös kattavat tukipalvelut kotikäyttäjille että yritysasiakkaille tarjottaviin ratkaisuihin.

Sopimus sisältää ATM-pohjaisia Nokia D50e DSLAM-tuotteita (Digital Subscriber Line Access Multiplexer), jotka tukevat sekä ADSL- että SDSL-teknologiaa. Tämän lisäksi Nokia toimittaa etälinjakorttihyllyjä (remote line card shelf) ja Nokian LoopMaster-laitteistoa noin 80 yrityksen pääkonttoriin. Sopimus kattaa myös laajat koulutus- ja tukipalvelut.

TESS Communicationsilla on omien paikallisten tilaajaverkkojensa lisäksi noin viisi miljoonaa laajakaistalinjaa Coloradon ja Arizonan alueella. Nokian ratkaisun myötä TESS voi alkaa tarjota laajakaistapalveluita tilaajille, jotka aiemmin olivat palvelun ulkopuolella.

Lisätietoja antaa:

Viestintäosasto,
Nokia Networks
Puh. 071803 8193
Fax 071803 8199
Sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com

SDSL-verkon (Symmetric DSL) avulla operaattori voi tarjota asiakkailleen suuria siirtonopeuksia vaativia ääni- ja datapalveluita nykyisessä kuparikaapeliverkossa. SDSL-teknologiassa datan lähetys- ja vastaanottonopeus ovat yhtä suuria, jopa 1,5 Mbit/s. SDSL mahdollistaa lähiverkon siirtonopeudet etätyöskentelyssä ja sopii hyvin suurien tiedostojen siirtoon, videokonferenssiin, etäopiskeluun ja muihin nopeata internet-yhteyttä vaativiin sovelluksiin. ALDS-teknologiassa (Asymmetric DSL) lähetysnopeus on pienempi kuin vastaanottonopeus.