Nokia on uskoo saavuttavansa seuraavan sukupolven langattomalle viestinnälle asettamansa tavoitteet


Nokia julkisti tänään kaksi GPRS (General Packet Radio Service) -puhelinta: edistyksellisen Nokia 6310 -mallin ja fashion-puhelinten kategoriaan kuuluvan Nokia 8310 -mallin. Molemmat mallit on tarkoitettu Euroopan sekä Aasian ja Tyynenmeren alueen GSM-markkinoille. Yhtiö esitteli myös huippuluokan Nokia MW 1352 -DSL (Digital Subscriber Line) -yhdyskäytävän, joka on ainoa laatuaan maailmassa. Nämä uudet GSM-mallit esitellään Aasian ja Tyynenemeren markkinoille 22.3. Sydneyssä, Australiassa, järjestettävässä tapahtumassa.

Puhuessaan lehdistötilaisuudessa CeBIT-messuilla Saksassa Nokia Mobile Phonesin johtaja Anssi Vanjoki ilmaisi luottamuksensa yhtiön kykyyn saavuttaa tavoitteet, jotka se on asettanut seuraavan sukupolven langattomalle viestinnälle.

"Uskon, että tänään esiteltyjen uusien tuotteiden myötä saavutamme tavoitteet, jotka olemme jo aiemmin asettaneet maailmanlaajuisen johtoasemamme vahvistamiselle. Luottamuksemme tulevaisuuteen on vakaa, ja pystymme hyödyntämään langattoman viestinnän jatkuvan kehityksen mukanaan tuomat mahdollisuudet", sanoi Vanjoki ja lisäsi, että Nokian ensimmäisten kolmannen sukupolven päätelaitteiden odotetaan seuraavan GPRS-päätelaitteiden aikataulua vuoden viiveellä.

Nokia uudisti tuotevalikoimansa: uusia matkapuhelinmalleja esiteltiin CeBITissä ja CTIA:ssa

Nokia 8310 -puhelin, jossa on kerroksittaisia läpikuultavia värejä ja pintoja, on Nokian ensimmäinen GPRS-puhelin. Sen toimitusten odotetaan alkavan vuoden 2001 kolmannen vuosineljänneksen aikana. Tehokkaan Nokia 6310 -puhelimen, jossa yhdistyvät GPRS:n kehittyneet Internet-yhteydet, Bluetooth- ja SyncML -teknologiat, toimitukset alkavat vuoden 2001 neljännellä vuosineljänneksellä.

Nokia julkisti tänään myös laajalle käyttäjäryhmälle tarkoitetun uuden WAP-puhelimen, Nokia 3330:n, sekä matkapuhelimen lisälaitteen, Nokia Music Player -soittimen, joka mahdollistaa musiikkitiedostojen tallentamisen langattomasti. Nokia 3330 -puhelimen toimitusten odotetaan alkavan vuoden 2001 toisella neljänneksellä, ja Nokia Music Playerin odotetaan tulevan markkinoille kolmannella neljänneksellä.

Nokia julkisti eilen CTIA (Global) Wireless -tapahtumassa Las Vegasissa, Yhdysvalloissa, neljä uutta puhelinmallia Pohjois- ja Etelä-Amerikan markkinoille. Nokia 3360 ja Nokia 3320 -mallit tukevat TDMA-standardia ja ne on varustettu WAP-selaimella. Nokia 3285 ja Nokia 3280 tukevat puolestaan CDMA-standardia. Näiden tuotteiden odotetaan olevan saatavilla vuoden 2001 toisella ja kolmannella vuosineljänneksellä.

Nokia Home Communications julkisti kaksi uutta tuotetta Nokia Mediamaster -tuoteperheeseen. Korkealuokkainen Nokia Mediamaster 9902 S on ensimmäinen digitaalinen televisiovastaanotin, jossa on sisäänrakennettu kovalevy. Nokia Mediamaster 9650 S on puolestaan satelliittivastaanotin, joka tarjoaa katselijoille aiempaa enemmän valinnanmahdollisuuksia.

Nämä kaksi uutta digitaalista televisiovastaanotinta on tarkoitettu kotiympäristöön ja niiden on tarkoitus hyödyntää niitä kasvavia mahdollisuuksia, joita Nokian mukaan avautuu digitaalisille televisiovastaanottimille Euroopan ja Lähi-idän markkinoilla.

Ratkaisuja operaattoreille ja palveluntarjoajille

Nokia Networksin johtaja, tri J.T. Bergqvist, totesi tänään CeBIT-messuilla Saksassa, että Nokia on hyvissä asemissa palvellakseen operaattoreita kolmannen sukupolven aikakaudella.

"Olemme varmoja, että kuljemme kohti johtavaa markkina-asemaa GPRS- ja kolmannen sukupolven verkoissa", vahvisti Bergqvist. "Tavoitteemme saavuttaa 35 prosentin markkinaosuus kolmannen sukupolven järjestelmissä on jo lähellä toteutumista."

Nokia on edelläkävijä ammattikäyttöön suunnatussa TETRA-radiopuhelinteknologiassa. Yhtiö ilmoitti tänään pystyvänsä toimittamaan täydellisen, miljoonalle käyttäjälle tarkoitetun TETRA-järjestelmän yhden vuoden toimitusajalla.

Verkkojärjestelmiä yrityskäyttöön

Nokia julkisti tänään maailman ensimmäisen, huippuluokan Nokia MW1352 -DSL-yhdyskäytävän, joka mahdollistaa yrityksille datan helpon saatavuuden langattomasti.

Nokia esitteli myös Nokia Activ Signet Solution -ratkaisun, jonka avulla yritykset, kuten pankit ja rahoituslaitokset, voivat tarjota turvallisia, mutta käyttäjäystävällisiä langattomia sähköisiä palveluja. Nokia Activ Signet Solution mahdollistaa sähköisen allekirjoituksen, elektronisen hyväksynnän ja langattoman yhteyden luottamukselliseen tietoon.

Nokia julkisti myös uuden kahdeksanporttisen SHDSL (single line high-speed) DSL-linjakortin, joka on ihanteellinen ratkaisu pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka haluavat laajentaa verkkojensa kattavuutta ja saavuttaa korkeamman nopeuden. Lisäksi Nokia esitteli uuden sukupolven langattoman lähiverkon A030 Wireless LAN Access Point -tukiaseman, joka tarjoaa langattoman pääsyn Internetiin ja yrityksen intranetiin.

Nokia esitteli tänään uusia tuotteita myös Internetiin. Uusi Nokia SSL -tuoteperhe, joka ensiesiteltiin yhdessä Nokia CA200- ja Nokia CA600-sovellusten kanssa, parantaa ratkaisevasti verkkoturvallisuutta ja edistää verkkojen tarjoamaa saumatonta sähköista kaupankäyntiä. Nokia IP51, IP55 ja IP530 -verkkopalvelualustat laajentavat ja parantavat jo olemassaolevia IP-sovellusalustoja. Nokia IP51 ja Nokia IP55 laajentavat verkkosovelluksen käyttöaluetta pieniin toimistoihin, kun taas Nokia IP530 on seuraavan sukupolven IP-verkkoturvasovellus, joka parantaa nopeuksia ja toiminnallisuutta, sekä tuo mukanaan ainutlaatuisen turvallisuustason.

Tärkeitä ajankohtia ja paikkoja:

Nokian tiedotustilaisuus Hannoverin messuilla pidetään 21.3.2001 klo 12.00 Convention Centerissä (aiemmin TCM), huoneessa 3A
Nokia Internet Communications järjestää lounastilaisuuden lehdistölle 22. ja 23.3.2001. Tilaisuus alkaa klo 12. Halli 11, osasto E61, ensimmäinen kerros.
Matkaviestinnän trendejä ja sovelluksia, digitaalinen televisio, Internetin ja lähetystoiminnan yhdentyminen: halli 26, E68 / F72
Langattoman Internetin verkkojärjestelmät, palvelut ja sovellukset: halli 16, F07/05
Langaton Internet, Internet ja turvallisuus, IP-verkot: halli 11, E61

Yhteystietoja:

Nokia Mobile Phones, Marianne Holmlund
Nokia Mobile Phones, Saksa, Nina Lenders

Nokia Networks, Pellervo Hämäläinen
Nokia Networks, Saksa, Eva Heller

Nokia, Laurel Colless


Nokia, Saksa, Birgit Opladen

Nokia Internet Communications, Maarit Oikarinen

Lisätietoja:
Nokia yhtymäviestintä
puh. 07180 34495
fax 07180 38226
sähköposti communications.corporate@nokia.com

www.nokia.com