Nokia 3330 tuo WAPin ja viihdepalvelut suurelle yleisölle


Nokia esitteli tänään ensimmäisen WAP-puhelimen expression-tuotekategoriaansa. Erityisesti nuorille ja nuorenmielisille suunniteltu Nokia 3330 -puhelin tarjoaa pääsyn langattoman ajanvietteen tarjontaan ja palveluihin WAP 1.1. -selaimen kautta. Uutuustuote tulee myyntiin vuoden 2001 toisella neljänneksellä.

"Nokia 3330 on suunnattu erityisesti ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita viestimään uusilla tavoilla. Internetin ja viihdepalveluiden käyttäminen on heille jo tuttua, mutta he kaipaavat tehokasta tapaa tiedon vastaanottamiseen myös toimiston tai kodin ulkopuolella. Uskomme, että esittelemällä houkuttelevan mutta kohtuuhintaisen WAP-puhelimen suurelle yleisölle voimme entisestään tehostaa jännittävien WAP-palveluiden kehittämistä ja käyttöä", sanoi johtaja Mats Wolontis, Nokia Mobile Phones, Suomi, IVY ja Baltia.

Nokia 3330 -puhelin on peliominaisuuksiltaan erinomainen. Puhelimessa on yksi uusi peli, Bumper, ja Club Nokian tarjonnasta voi lisäksi hakea Space Impact- ja Snake ll -peleihin uusia pelitasoja WAPin välityksellä. Pelaaja voi lähettää ennätystuloksensa Club Nokiaan ja kilpailla siten muiden pelaajien kanssa. Täysin uutta ovat puhelimen näytöllä olevat animoidut tunnuskuvat, joita jäsenet voivat hakea Club Nokian webbisivuilta.

Pelimahdollisuuksia kasvattavat myös matkapuhelinoperaattoreiden kautta tarjolla olevat WAP-pelit, joita voi pelata joko yksin tai interaktiivisesti muita pelaajia vastaan. Operaattorit ja palveluntarjoajat voivat hankkia langattomien pelien valikoiman Nokia Mobile Entertainment Service -palvelukokonaisuuden kautta. Paketin jatkuvasti kasvava pelivalikoima koostuu Nokian ja riippumattomien ohjelmistokehittäjien peleistä.

Nokia 3330 -puhelimessa on äänivalinta 8 puhelinnumerolle, sisäinen puhelinluettelo 100 nimelle, sekä täysin uusi värinähälytystoiminto: puhelin hälyttää ensin värinällä ja soi vasta sen jälkeen. Puhelimen monipuolisiin viestitoimintoihin kuuluu chat-toiminto, sekä ennakoiva tekstinsyöttö, jonka ansiosta kännykkächat sujuu nopeasti ja helposti. Puhelimessa on valmiina 12 kuvaviestiä ja yksi muistipaikka radioteitse haettavalle kuvalle. Nokia 3330 tukee viestien ketjutusta, joka mahdollistaa pidempien tekstiviestien kirjoittamisen miltei kolmen tekstiviestin mittaan asti.

Nokia 3330 -puhelimeen on saatavilla kolme lisävarusteena myytävää kuviollista Xpress-on tm -värikuorta, joiden erikoisuutena on kuoren sisäpuolella oleva paikka valokuvalle. Värikuorien valikoimaan kuuluu lisäksi neljä yksiväristä ja kolme kuviollista Xpress-onÔ -kuorta. Kaikki Nokia 3310 -puhelimen lisävarusteet, mukaanlukien värikuoret, soveltuvat käytettäväksi Nokia 3330
-puhelimen kanssa.

Nokia 3330 on EGSM 900/1800 -verkoissa toimiva kaksitaajuuspuhelin. Puhelin painaa 133 grammaa, ja tarjoaa puheaikaa jopa neljä ja puoli tuntia, tai valmiusaikaa jopa 260 tuntia nikkelimetallihydridiakulla (NiMH).

Club Nokia tarjoaa räätälöityjä etuja Nokian matkapuhelinten omistajille Euroopan ja African alueella. Rekisteröidyttyään Club Nokian jäseneksi Nokia-puhelimen omistaja voi käyttää Club Nokian webbi- ja WAP-palveluita.

Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones, Viestintä
Puh. 07180 08000

www.nokia.com