Jaakko Pöyry Group ostaa loppuosuuden Rigel Konsult i Gävle AB:sta


Jaakko Pöyry AB, joka kuuluu Jaakko Pöyry Groupin Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmään, ja omistajaosakas Henry Mickels ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Ruotsissa toimiva metsäteollisuuden suunnittelutoimisto Rigel Konsult i Gävle AB siirtyy kokonaan Jaakko Pöyry AB:n omistukseen. Sopimuksen mukaan Mickels myy 49 prosentin osakeomistuksensa yhtiössä Jaakko Pöyry AB:lle.

Rigel Konsult on enemmistöosuuden ostamisen jälkeen integroitu Jaakko Pöyry AB:hen siten, että se toimii paikallistoimistona Gävlessä. Jaakko Pöyry AB:llä on lisäksi yhdeksän alueellista toimistoa, joista suurimmat ovat Tukholmassa, Karlstadissa, Timråssa ja Luulajassa.

Rigel Konsult i Gävle AB:n koko osakekannan hankinta on osa Jaakko Pöyry Groupin strategiaa, joka tähtää metsäteollisuutta palvelevan paikallistoimistoverkoston laajentamiseen ympäri maailmaa. Rigel Konsult on luonut itselleen vakiintuneen aseman metsäteollisuuden suunnittelutoimistona. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2000 3,4 miljoonaa euroa ja sillä on noin 50 työntekijää.

JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ



Erkki Pehu-Lehtonen
Toimitusjohtaja

Teuvo Salminen
Varatoimitusjohtaja