Nokia tuo langattomat yhteydet koneiden väliseen kommunikaatioon


Nokia on esitellyt tänään Singaporessa järjestetyssä Nokia Connection -tapahtumassa uuden sovellusalustan koneiden väliseen langattomaan kommunikaatioon. M2M ('machine-to-machine' tai 'mobile-to-machine') koneiden välisten kommunikaatioratkaisujen avulla yrityksen käytössä olevat laitteet voidaan liittää langattoman tietoverkon kautta yritysten tietojärjestelmien osaksi. M2M mahdollistaa prosessien automatisoinnin sekä lisäarvopalveluiden luomisen. Nokian M2M -sovellusalusta tarjoaa ratkaisuja lukuisiin käyttökohteisiin; näihin kuuluvat muun muassa automaattinen mittarinluku, turvajärjestelmät, hissien valvonta, ajoneuvojen seuranta, myyntiautomaatit sekä etäterveydenhuolto.

"Olemme tyytyväisiä voidessamme laajentaa tuotetarjontaamme uudelle alueelle. Nokian tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat saumattoman laitteiden välisen kommunikaation. Nokia M2M -sovellusalusta hyödyntää olemassaolevaa matkapuhelinverkkoa tiedon siirtämiseen, ja luo siten uusia kiehtovia mahdollisuuksia alan liiketoiminnalle. Ratkaisumme kätkee langattoman infrastruktuurin monimutkaisuuden ainutlaatuisella tavalla. Tämä mahdollistaa nopean ja kilpailukykyisen ratkaisujen kehittämisen useille teollisuudenaloille, joilla ei ole aiempaa kokemusta matkapuhelinverkoista," kertoi johtaja Hannu Huttunen Nokia Mobile Phonesin Special Products -yksiköstä.

Nokia M2M -sovellusalusta on ainutlaatuinen langaton ratkaisu sovellusten kehittämiseen. Sen avulla voidaan liittää yrityksen käytössä olevat laitteet kuten myyntiautomaatit osaksi yrityksen tietojärjestelmää. Nokia M2M Gateway yhdistää GSM-verkon ja Internetin tarjoamalla kaksisuuntaisen yhteyden Internetissä tai yrityksen palvelimella sijaitsevien sovellusten sekä etäpäätelaitteiden välille.

Koneiden väliseen kommunikaatioon kehitetty sovellusalusta koostuu Nokia M2M Gateway -ohjelmistosta ja Nokia 20 -terminaaleista. Nokia M2M Gateway on avoin ohjelmistotuote, joka perustuu yleisiin teollisuusstandardeihin. Tämä helpottaa M2M-sovellusten ja palveluiden kehittämistä, käyttöä ja ylläpitoa. Nokia 20 -terminaali kytketään etäpäätelaitesovellukseen, esimerkiksi myyntiautomaattiin tai hissiin, ja se mahdollistaa nopeat datayhteydet (HSCSD) sekä äänipalvelut ja tekstiviestit EGSM900/1800 -verkon välityksellä. Nokia 20 ja Nokia M2M Gateway tarjoavat joustavan tavan M2M-liiketoiminnan aloittamiseen, sekä pohjustavat uusien langattomien teknologioiden kehittämistä.

Yritykset voivat soveltaa M2M-sovellusalustaa lukuisiin erilaisiin käyttökohteisiin. Maailman johtava hissien ja liukuportaiden toimittaja Kone kehittää ratkaisun pohjalta järjestelmää hissien ja liukuportaiden kaukovalvontaan ja hätäpuheluiden välittämiseen. Enermet, yksi maailman johtavista energianmittausjärjestelmien toimittajista, hyödyntää Nokia M2M -alustaa energianmittausprosessin valvonnassa. Nokian ratkaisu tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös järjestelmäintegraattoreille ja palveluntarjoajille. Pohjoismaiden suurimpiin tietotekniikan palvelutaloihin kuuluva Novo Group tarjoaa M2M-ratkaisuja pienen ja keskisuuren teollisuuden tarpeisiin. Operaattoreista ensimmäisenä Nokia M2M Gateway -teknologiaa kokeilee uuden liiketoiminnan kehittämiseen Telenor.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja antaa:
Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh. 07180 08000

www.nokia.com