Telenor gir Norge og Skandinavia Fotball-VM


Telenor Plus, som er Telenors forretningsområde for privatmarkedet, har vært en del av et skandinavisk tv-konsortium som forhandlet med tyske Prisma (Kirch-gruppen) om rettighetene til å sende fotball-VM i Norden. Konsortiet har vært ledet av Sveriges Television (SVT), som også har forhandlet og inngått avtalen på vegne av de andre medlemmene i konsortiet. Etter at NRK og TV2 trakk seg fra konsortiet, består det nå av SVT, svenske TV4, Danmarks Radio (DR), danske TV2 og Telenor Plus. I tillegg til hovedavtalen er det inngått mer enn 10 underavtaler partene i mellom om senderettigheter, produksjon, markedsføring med mer.

Gjennom Prisma-avtalen har Telenor Plus kjøpt de eksklusive rettighetene til å sende 60 VM-kamper i Norge, samt 21 av kampene i Sverige og Danmark. I tillegg har Telenor Plus eksklusive rettigheter i Norden for tilleggsprodukter på PC og SMS knyttet til arrangementet. I Norge har Telenor Plus dessuten inngått en avtale med TV2 og NRK om produksjon av et 60 minutters daglig fotballmagasin som vil vise høydepunkter og redigerte opptak fra kampene. TV2 og NRK vil dele på å lage fotballmagasinet i hver sin periode av arrangementet. I tillegg vil NRK og TV2 dele på å sende åpningskampen, semifinalene og finalekampen direkte. I Sverige og Danmark vil Telenor samarbeide med henholdsvis Sveriges Television, TV4, Danmarks Radio og danske TV2 om å sende kampene fra Fotball-VM.

Kampene Telenor formidler fra Fotball-VM skal sendes som KIOSK-tjeneste på Canal Digital, under navnet "World Cup Ticket". Dette innebærer at fotballinteresserte tv-seere i hele Norden kan abonnere på alle kampene fra Fotball-VM. Sammen med kampene vil det også bli tilbudt en rekke interaktive tilleggstjenester, som spill, spørrekonkurranser, avstemninger, og tekstinformasjon om kamper, tabeller, og resultater. KIOSK-tjenesten forutsetter at kundene har en digital dekoder, og er kunder knyttet til Telenor Avidi, Canal Digital eller Telenor Vision.

"Telenor har satset mye på Fotball-VM, både økonomisk og teknologisk. Vi satser på Fotball-VM fordi vi vil være en ledende innholdsleverandør i Norden. Gjennom fotball-VM vil Telenor utvikle ny grensesprengende teknologi på bredbåndssiden, og interaktive tv-tjenester fra Zonavi. Det er en glede for oss å kunne tilby Telenors rundt 2 millioner tv-husholdninger i Norden mange spennende produkter knyttet til arrangementet," sier administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Telenor Plus.


Telenor Plus
Telenor Plus er ett av fire kjerneområder i Telenor-konsernet. Telenor Plus tilbyr kommunikasjonsløsninger innen fasttelefoni, internett og bredbånd, samt tv- og innholdstjenester rettet mot privatmarkedet. Telenor Plus har i overkant av 3200 ansatte og er delt inn i divisjonene Broadcast, Content & Interactive Services, Telefoni & Internett og Kundeservice.

Telenor ASA
Telenor er et av Norges største børsnoterte selskaper med en omsetning i 2000 på 37,6 milliarder kroner og med 21.000 medarbeidere i inn- og utland. Telenor er Norges ledende innen formidling av tale, informasjon, kunnskap og underholdning og har i tillegg til virksomheten i hjemmemarkedet en omfattende og raskt voksende virksomhet i en rekke land i Europa og Sørøst-Asia.