Hydro selger agentvirksomhet innen shipping


Norsk Hydro og Barwil Agencies AS i Wilhelmsen ASA har inngått avtale om at Barwil skal overta Hydros skipsagenturvirksomhet i Norge og BeNeLux. Avtale er i tråd med Hydros strategi om konsentrasjon om kjernevirksomheten innen de tre forretningsområdene Olje og Energi, Lettmetaller og Agri og er en del av Agri Turnaroundprosessen som fremdeles pågår. Denne snuoperasjonen har mer enn nådd sine målsetninger, og salget av skipsagentvirksomheten er et av de siste gjenværende tiltak før prosessen avsluttes ved kommende årsskifte.

Den virksomhet som omfattes av avtalen hadde en omsetning på 18 millioner NOK i 2000, generert av rundt 2500 skipsanløp gjennom året. Alle de 18 ansatte vil overføres til den nye eieren.

Barwil er tilstede verden rundt i 54 land og har 2700 ansatte fordelt på 190 kontorer. I Europa har deres nærvær vært begrenset til Middelhavsområdet og Baltikum. Barwils overtagelse av Hydros skipsagentvirksomhet er i samsvar med selskapets vekststrategi.

Avtalen omfatter virksomhet som geografisk passer godt med Barwils øvrige aktiviteter og alliansen med en av de større aktører i markedet, sikrer Hydro Agri fortsatt profesjonell agentbistand til sine skipninger. I første omgang løper avtalen i tre år fra 1. desember 2001.