Telenor Mobil: Ikke grunnlag for inngrep mot Mobilbonus


Telenor Mobil mener Mobilbonus verken binder kundene eller har andre konkurransebegrensende virkninger og mener programmet er lagt opp innenfor eksisterende lovgivning og bidrar til fordeler for forbrukerne. Telenor Mobil mener derfor det heller ikke er grunnlag for å gripe inn mot Mobilbonus ved særskilt vedtak. Telenor Mobils konkurrenter står fritt til å etablere tilsvarende gunstige forbrukerprogram.

- Mobilbonus innebærer ingen binding for kundene. Det er et åpent program, tilgjengelig for alle privatkunder, og medlemmene står fritt til å realisere opptjent bonus ved overgang til en konkurrent, sier adm. direktør Ingvild Myhre i Telenor Mobil.

Mobilbonus er et fordelsprogram for alle privatkunder i Telenor Mobil og bidrar til fordeler for denne kundegruppen. Programmet er basert på opptjening av poeng gjennom bruk av mobiltjenester. Medlemmene får 12 poeng pr. ringeminutt til Telenor Mobil-abonnenter eller til abonnenter hos tjenesteleverandører på Telenor Mobils nett, 10 poeng pr. ringeminutt til fastnettabonnenter uavhengig av operatør og 12 poeng pr. utgående tekstmelding. 1 poeng tilsvarer 1 øre i verdi. Opptjente poeng kan bl.a. veksles inn i tekstmeldinger, opplading av RingKontant-kontoer, lavere mobilregning eller brukes ved kjøp av ny mobiltelefon.

Konkurransetilsynet skriver i sin pressemelding at Mobilbonus medfører en kobling til øvrige tilbud fra Telenor. Dette stiller Telenor Mobil seg uforstående til, og vil søke å oppklare denne misforståelsen i en dialog med Konkurransetilsynet. Telenor Mobil har frist til 1. mars med å svare.