Jaakko Pöyry Group Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset


Jaakko Pöyry Group Oyj:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 6.3.2002 tehtiin seuraavat päätökset:

Yhtiökokous vahvisti Jaakko Pöyry Group Oyj:n tuloslaskelman ja taseen sekä konsernituloslaskelman ja konsernitaseen ja myönsi hallituksen jäsenille, toimitusjohtajalle ja toimitusjohtajan sijaiselle vastuuvapauden tilikaudelta 1.1. - 31.12.2001.

Yhtiökokous päätti, että osinkoa jaetaan 0,60 euroa ulkona oleville osakkeille eli yhteensä 8.174.136,60 euroa tilikaudelta 2001. Osingonjaon täsmäytyspäivä on 11.3.2002 ja osingon maksupäivä on 18.3.2002.

Yhtiökokous valitsi uudelleen hallituksen jäseniksi seuraavat henkilöt: johtaja Olle Alsholm, diplomiekonomi, maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti Henrik Ehrnrooth, toimitusjohtaja Matti Lehti, toimitusjohtaja Heikki Lehtonen, tohtori h.c. Jaakko Pöyry ja oikeustieteen lisensiaatti, asianajaja Franz Steinegger. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin diplomi-insinööri Harri Piehl Niilo Pellonmaan tilalle, joka oli ilmoittanut jättävänsä paikkansa hallituksessa. Hallitus valitsi yhtiökokouksen jälkeen pitämässään järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajakseen Heikki Lehtosen ja varapuheenjohtajikseen Henrik Ehrnroothin ja Jaakko Pöyryn.

Yhtiökokous valitsi Jaakko Pöyry Group Oyj:n varsinaiseksi tilintarkastajaksi KHT-yhteisö KPMG Wideri Oy:n. Päävastuulliseksi tilintarkastajaksi valittiin KHT Albrecht Hagert.

Hallituksen osakeantivaltuutus

Yhtiökokous päätti antaa hallitukselle valtuutuksen osakepääoman korottamisesta uusmerkinnällä ja/tai vaihtovelkakirjalainojen ottamisesta ja/tai optio-oikeuksien antamisesta niin, että uusmerkinnän, vaihtovelkakirjojen ja optiotodistusten perusteella osakepääomaa voidaan korottaa yhteensä enintään 1.000.000 eurolla antamalla merkittäväksi enintään 1.000.000 uutta osaketta hallituksen muutoin määräämin ehdoin. Hallitus voi poiketa osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta edellyttäen, että etuoikeudesta poikkeamiseen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, kuten yhtiön pääomarakenteen vahvistaminen, yritysostojen rahoittaminen tai yhteistoimintajärjestelyjen toteuttaminen. Valtuutus on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään yhden vuoden tästä yhtiökokouksen päätöksestä lukien.

Omien osakkeiden mitätöiminen

Yhtiökokous päätti mitätöidä yhtiön hallussa olevat 309.300 omaa osaketta ja alentaa yhtiön osakepääomaa mitätöityjen osakkeiden yhteenlaskettua kirjanpidollista vasta-arvoa vastaavalla määrällä 309.300 eurolla.

Omien osakkeiden ostovaltuutus

Yhtiökokous antoi hallitukselle valtuutuksen päättää yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta yhtiön voitonjakokelpoisilla varoilla seuraavin ehdoin:


2(2)

- Osakkeiden hankinta alentaa yhtiön voitonjakokelpoista omaa pääomaa.
- Yhtiön omia osakkeita voidaan hankkia yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi, käytettäväksi vastikkeena yhtiön hankkiessa liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta, vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa hallituksen päättämällä tavalla ja päättämässä laajuudessa sekä osana yhtiön kannustinjärjestelmää.
- Osakkeita tarjoudutaan hankkimaan siten, että yhtiön kulloinkin hallussa olevien omien osakkeiden määrä on enintään 662.332 osaketta, mikä on vähemmän kuin 5 prosenttia yhtiön osakepääomasta ja kaikista äänistä.
- Osakkeita hankitaan hallituksen päätöksen mukaisesti joko julkisessa kaupankäynnissä tai julkisella ostotarjouksella niille muodostuneeseen hankintahetken käypään arvoon.
- Valtuutus on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään yhden vuoden tästä yhtiökokouksen päätöksestä lukien.

Omien osakkeiden luovutusvaltuutus

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään yhtiön kulloinkin hallussa olevien omien osakkeiden luovuttamisesta seuraavin ehdoin:
- Valtuutuksen kohteena on enintään 662.332 osaketta, mikä on vähemmän kuin 5 prosenttia yhtiön osakepääomasta ja kaikista äänistä.
- Hallitus valtuutettiin päättämään siitä, kenelle ja missä järjestyksessä omia osakkeita luovutetaan. Hallitus voi päättää omien osakkeiden luovuttamisesta muutoin kuin siinä suhteessa, jossa osakkeenomistajilla on etuoikeus hankkia omia osakkeita.
- Osakkeita voidaan luovuttaa vastikkeena kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta, vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa hallituksen päättämällä tavalla ja päättämässä laajuudessa sekä osana yhtiön kannustinjärjestelmää.
- Osakkeet luovutetaan vähintään niiden luovutushetken mukaiseen julkisessa kaupankäynnissä muodostuneeseen käypään arvoon.
- Valtuutus on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään yhden vuoden tästä yhtiökokouksen päätöksestä lukien.

JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ

Erkki Pehu-Lehtonen
Toimitusjohtaja

Teuvo Salminen
Toimitusjohtajan sijainen