Net Insight expanderar i Asien


Singapore -  Net Insight, en ledande leverantör av effektiva optiska transportlösningar för media-, TV- och IP-nät, fortsätter sin internationella expansion med en betydande ökning av affärsvolymen i Asien.
 
Net Insight har nyligen förstärkt sin närvaro i Asien-regionen och vunnit nya kunder såsom Korea Telecom, ST Teleport och TOT. Ett flertal andra affärer har också vunnits utan namngivna kunder inklusive tv- och medietransportnät i Kina och Japan.
 
"Behovet av tillförlitliga medienätverk med högsta kvalitet fortsätter att växa och gör Asien-regionen till en viktig tillväxtmarknad för Net Insight," säger Fredrik Trägårdh, VD på Net Insight. "Net Insight fokuserar på marknaderna i Asien och ser en fortsatt hög aktivitetsnivå med många nya kunder och samarbetspartner i regionen."
 
Net Insight erhöll tidigare en stor beställning från Korea Telecom för ett distributions- och kontributionsnät baserat på Nimbra-plattformen. Medienätverket används av Seoul Broadcasting System (SBS) för ett flertal video- och ljudtjänster mellan tio städer i Sydkorea. Nätverket levererades i samarbete med Net Insights partner Sanam Technology och systemintegratören Yukyung.
 
ST Teleport är baserade i Singapore och erbjuder kommunikationstjänster över ett satellit- och markbundet kommunikationsnät. Företaget använder Net Insights Nimbra-plattform i ett nätverk mellan Hongkong, Singapore och USA för kontribution av video.
 
TOT, en nationell teleoperatör i Thailand, har byggt ett nätverk med Net Insights Nimbra 360 och Nimbra 680 noder för effektiv transport av  okomprimerad video (SDI) mellan TV-bolag i landet.Net Insight samarbetade med Traviscom som ansvarade för systemintegrationen i projektet.

Nimbra-plattformen garanterar fullständig tjänstekvalitet (100% QoS) vid maximalt utnyttjande av bandbredden. Nimbra-plattformen utnyttjar bandbredden fullt ut upp till 97 procent utan paketförluster eller försämrad prestanda.
 
Net Insight visar Nimbra-plattformen och en ny accessmodul på CommunicAsia i Singapore den 17-20 juni 2008. Välkommen att besöka mässmonter 5F4-08 för en demonstration.
 
 
För mer information, kontakta:
Fredrik Trägårdh, VD på Net Insight AB, +46 8 685 04 69,  fredrik.tragardh@netinsight.net
 
 
Om Net Insight
Net Insight erbjuder världens mest effektiva och skalbara optiska transportlösning för medianät, digitalt marksänd TV, mobil-TV-nät och IPTV/kabelTVnät.

Net Insights produkter garanterar fullständig tjänstekvalitet (100% QoS) och tre gånger mer effektivt utnyttjande av bandbredden i konvergerade transportnät. Net Insights plattform Nimbra
TM levererar video, tal och data med 50 procent lägre driftskostnader och ökar kundens konkurrenskraft för existerande och nya intäktsgenererande TV- och videotjänster.

Med Net Insights produkter levererar våra kunder publika mediatjänster till mer än 100 miljoner människor i mer än 25 länder. Net Insight är noterat på Stockholmsbörsen.
För mer information, se
www.netinsight.net

Attachments

PDF