Ny VD och vice VD i Eolus Vind AB

Hässleholm, SWEDEN


Hässleholm, 2012-08-21 08:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

Styrelsen för Eolus Vind AB har idag beslutat att utse Per Witalisson till ny verkställande direktör. Styrelsen har även beslutat utse Hans-Christian Schulze till ny vice verkställande direktör. Båda två tillträder sina befattningar omgående.

Per Witalisson har mångårig erfarenhet av vindkraftsbranschen och är anställd på Eolus sedan 2006. Witalisson anställdes först som ekonomichef och har varit vice VD sedan 2008. Sedan den 9 juli i år har han varit tillförordnad VD för Eolus.

-Jag är mycket glad över att en person med Pers kunskaper och stora erfarenheter från vindkraftsbranschen har tackat ja till tjänsten som VD för Eolus. Det borgar för kontinuitet i ett tufft marknadsläge vilket är väldigt viktigt säger Hans-Göran Stennert, styrelseordförande för Eolus Vind AB.

Som efterträdare till Per Witalisson på posten som vice VD har styrelsen utsett Hans-Christian Schulze som är bolagets projekteringschef. Schulze som är elkraftingenjör kom till Eolus under 2011 i samband med att Eolus förvärvade Svenska Vindbolaget AB, som han var en av grundarna till.

 

För ytterligare information kontakta:
Per Witalisson, VD, telefon 010-199 88 02
Hans-Christian Schulze, vice VD, telefon 010-199 88 05
Johan Hammarqvist, kommunikationschef, telefon 010-199 88 10

 

Kort om Eolus
Eolus Vind är en av Sveriges ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus projekterar, uppför, säljer och förvaltar vindkraftsanläggningar som uppfyller högt ställda miljökrav, med god totalekonomi för markägare, investerare och aktieägare. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid etableringen av omkring 390 av de cirka
2 000 som idag finns i Sverige. Eoluskoncernen äger och förvaltar för närvarande 36 vindkraftverk med en installerad effekt på 46 MW och en beräknad årlig produktion på ca 112 GWh miljövänlig el.

Eolus vind AB har cirka 3 100 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på NASDAQ OMX First North med Erik Penser Bankaktiebolag som certified adviser.


För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com

 


Attachments