Coloplast vinder Danish Design Award for cool stomipose


En usædvanlig lækker og nærmest usynlig stomipose fra Coloplast vandt torsdag aften Danish Design Award, der blev uddelt i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

Den grå stomipose SenSura Mio fra Coloplast vandt prisen i kategorien Employment Growth ved årets Danish Design Award. Det skete, fordi nytænkningen af stomiposen giver millioner af brugere en grå pose, der mere minder om en cool gadget end medicinsk udstyr. Dermed har Coloplast demonstreret, hvordan gennemtænkt design kan føre til international succes og jobvækst.

Ifølge juryen opfylder produktet et enormt behov for både unge og ældre, og fordi den grå stomipose ser naturlig ud på både mørk og lys hud og mænd og kvinder, får designløsningen et sympatisk format, mener eksperterne.

- Vi er meget glade og ydmyge over for at have vundet prisen for den grå stomipose. Den grå farve er et resultat af et enormt udviklingsarbejde i tæt dialog med mange sygeplejersker og vores brugere, der har bidraget til, at vi er blevet klogere på deres daglige behov og udfordringer, og jeg glæder mig over, at den grå pose gør en positiv forskel for rigtig mange mennesker, siger Marc Brøndum, der er chef for produktdesign i Coloplast.

Coloplast har desuden fået patent på den grå farve på stomiposen i Europa, Kina og Rusland.

Prisen er uddelt af Dansk Design Center og afgørelsen er truffet af en jury bestående af 17 fageksperter inden for design.

Se vedlagte PDF.

         Pressekontakt
         Maria Lindeberg
         Senior Media Relations Manager
         Tlf. + 45 49 11 30 95
         Mail: dkmalg@coloplast.com
         
         www.coloplast.com

Industriel designer Jakob Bendix var en af dem, der modtog prisen til Coloplast torsdag aften i Industriens Hus i København. Den grå stomipose vinder kategorien Employment Growth, fordi Coloplast har vist, at gennemtænkt design kan føre til jobvækst.

Attachments

Coloplast vinder designpris for cool stomipose - pressemeddelelse april 2016.pdf