Telefonkatalogene 2000: unge filosofer og illustratører preger årets utgivelser


- Et nytt årtusen inviterer til ettertanke om hvor vi står og hvor vi går. Vi håper at årets kunstneriske og filosofiske innslag i Telefonkatalogen, kan være et bidrag til dette innenfor vårt arbeidsområde kommunikasjon, sier katalogdirektør i Telenor Media, Wenche Holen.

De 13 filosofene og 13 illustratørene som har deltatt i prosjektet, er plukket ut i samarbeid med Filosofisk Prosjektsenter i Oslo. Utgangspunktet har vært å finne en illustratør og en filosof i hver av de 13 katalogregionene i Norge, og la disse få prege sine regionale kataloger. Det innebærer at hver enkelt katalog har fått sitt eget uttrykk, i form av en førstesideillustrasjon og en filosofisk betraktning.

Årets Telefonkatalog distribueres nå i Oslo og Akershus og vil i løpet av året distribueres ut til de andre elleve regionene.

- I tillegg til å være et nyttig hjelpemiddel, er Telefonkatalogen også en hverdagskulisse i de aller fleste norske hjem. Telefonkatalogen er blitt et stadig viktigere verktøy. Mer enn en halv million nordmenn bruker katalogen daglig, noe som gjør den til en av de mest brukte publikasjoner i Norge, sier Holen. - Ved hjelp av representanter for en ny generasjon filosofer og illustratører, kan vi nå presentere et tidsriktig og spennende tema på en ny og utradisjonell måte.

Mens den første Telefonkatalogen hadde 169 oppførte abonnenter og ikke var større enn at den kunne trykkes som en avisannonse, inneholder årets kataloger hele to millioner abonnenter.