Statkraft utsteder NOK 14,5 mrd i nye obligasjonslån


Regjeringen har fremmet forslag om å endre lov om statsforetak. I den forbindelse er det fastlagt overgangsbestemmelser for forpliktelser opptatt før lovens ikrafttredelse som sikrer statsforetakenes kreditorer samme vern som tidligere mot mislighold. Risikovektingen etter kapitaldekningsforskriften vil fortsatt være 10 prosent. Denne klargjøringen har gjort det mulig for Statkraft å utstede obligasjonslån i det norske markedet. De nye obligasjonslånene er på til sammen 14,5 milliarder norske kroner og er utstedt for å refinansiere langsiktige og kortsiktige lån som forfaller før årsskiftet, og for å finansiere kjøp av 45,5 prosent av aksjene i Agder Energi.
 
Lånene er fordelt på et obligasjonslån med fast rente på 5 milliarder norske kroner som forfaller i januar 2007, et obligasjonslån med flytende rente på 7 milliarder norske kroner som forfaller i desember 2007 og et obligasjonslån med fast rente på 2,5 milliarder norske kroner som forfaller i november 2009. Lånene er tilrettelagt av henholdsvis Nordea, Pareto og Danske Bank.
 
- Vi er godt fornøyd med at vi har maktet å utstede så store obligasjonslån til konkurransedyktige priser i det norske markedet, sier finansdirektør Ola Idland.
 
 
Statkraft er Norges største produsent av elektrisk kraft. Selskapets egen produksjonskapasitet utgjør gjennomsnittlig vel 42 TWh årlig, til sammen er dette rundt 1/3 del av landets vannkraftproduksjon. Konsernet har ca. 2500 ansatte, inklusive selskapene Skagerak Energi, Trondheim Energiverk og Statkraft Grøner. Selskapet er Norges største landbaserte skatteyter. Statkraft har eierandeler i de norske kraftselskapene Agder Energi, BKK og Fjordkraft. Målt i størrelse er Statkraftalliansen nr. 3 det nordiske produksjonsmarkedet og nest størst i det norske forbrukermarkedet.
 
For ytterligere informasjon:
Finansdirektør Ola Idland 24 06 79 03/905 18 539
Konserndirektør Ragnvald Nærø, tlf.: 24 06 71 00/900 80 303 eller www.statkraft.no