Aktier för ytterligare 10 Mkr placerade


Stockholm, 2011-05-24 11:32 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

Ytterligare teckningsförbindelser och avsiktsförklaringar från institutionella och privata investerare har erhållits för aktier motsvarande cirka 10 Mkr i PledPharmas nyemission. Därmed har teckningsförbindelser och avsiktsförklaringar för totalt 93 Mkr avgetts vilket motsvarar 76 procent av maxbeloppet i nyemissionen på 123 Mkr.

Det meddelas vid dagens extra bolagsstämma i PledPharma som hålls för att godkänna styrelsens beslut om företrädesemission. 

Teckningsförbindelser har lämnats både av befintliga och nya aktieägare. Några aktieägare som inte har möjlighet att teckna i emissionen har uppdragit åt bolaget att placera sina teckningsrätter hos nya investerare. Samtliga sådana aktier har placerats.

Aktieägare får teckna tre (3) nya aktier för varje fem (5) innehavd aktie till kurs 15,50 kr under teckningstiden som löper 1-17 juni.

Nyemissionen ska huvudsakligen finansiera en större Fas II-studie inom projektet PP-095 i cancerpatienter som genomgår cellgiftsbehandling.

För ytterligare information kontakta:

Jacques Näsström, VD PledPharma AB, tfn 073 713 09 79

Michaela Johansson, CFO PledPharma AB, tfn 070 926 17 75

 

Om PledPharma

PledPharma utvecklar terapier för svåra sjukdomar. Genom att minska allvarliga biverkningar och förbättra livskvaliteten effektiviserar bolagets läkemedel behandling med etablerade terapier. Eftersom PledPharmas projekt utgår från en kliniskt väl etablerad produktklass fokuseras utvecklingsarbetet till kliniska studier. PledPharma har för närvarande två projekt i klinisk Fas II, ett vid behandling av tjock- ändtarmscancer och ett vid behandling av akut hjärtinfarkt. Båda produkterna har möjlighet att tillgodose ett mycket stort medicinskt behov och har också en stor marknadspotential. Aktien är noterad på marknadsplatsen First North under kortnamnet ”PLED” med Erik Penser Bankaktiebolag som Certified Adviser. För mer information, se http://www.pledpharma.se

 


Attachments

PR-teckningsforbindelser stamma-110524.pdf