PledPharmas nyemission framgångsrikt genomförd


Stockholm, 2011-06-23 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --
PledPharma ABs företrädesemission vars teckningsperiod löpte från 1 juni – 17 juni 2011, är genomförd. Företrädesemissionen tillför företaget cirka 109 miljoner kronor före emissionskostnader.

Emissionen tecknades till cirka 86,2 procent med stöd av företrädesrätt och cirka 2,3 procent tecknades utan stöd av företrädesrätt. Emissionen tecknades därmed till sammanlagt 88,5 procent.

”Jag är mycket nöjd med att vi genomfört en framgångsrik finansiering. Det är ett gott betyg från marknaden av möjligheterna inom vår projektportfölj” säger VD Jacques Näsström. ”Vi är nu fokuserade på att genomföra de planerade toxikologiska studierna och på att slutföra utformningen av den kliniska Fas IIb-studien i dialog med myndigheterna i USA och Europa”, fortsätter Näsström.

Genom företrädesemissionen ökar antalet aktier med 7 018 873 till totalt 20 247 775 aktier och aktiekapitalet ökar med 369 414 kronor till 1 065 672 kronor.

Efter det att aktiekapitalökningen har registrerats av Bolagsverket kommer betalda tecknade aktier (BTA) i företrädesemissionen att omvandlas till nya aktier. Handel i de nya aktierna beräknas kunna påbörjas på NASDAQ OMX First North omkring det datum då de nya aktierna registreras på tecknarens VP-konto eller depå.

Erik Penser Bankaktiebolag har agerat finansiell rådgivare till PledPharma i samband med företrädesemissionen.

För ytterligare information kontakta:

Jacques Näsström, VD PledPharma AB, tfn 073 713 09 79

Michaela Johansson, CFO PledPharma AB, tfn 070 926 17 75

 

Om PledPharma

PledPharma utvecklar terapier för svåra sjukdomar. Genom att minska allvarliga biverkningar och förbättra livskvaliteten effektiviserar bolagets läkemedel behandling med etablerade terapier. Eftersom PledPharmas projekt utgår från en kliniskt väl etablerad produktklass fokuseras utvecklingsarbetet till kliniska studier. PledPharma har för närvarande två projekt i klinisk Fas II, ett vid behandling av tjock- ändtarmscancer och ett vid behandling av akut hjärtinfarkt. Båda produkterna har möjlighet att tillgodose ett mycket stort medicinskt behov och har också en stor marknadspotential. Aktien är noterad på marknadsplatsen First North under kortnamnet ”PLED” med Erik Penser Bankaktiebolag som Certified Adviser. För mer information, se http://www.pledpharma.se


Attachments