PledPharma förstärker sin organisation


Stockholm, 2011-09-20 08:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- PledPharma (STO:PLED) meddelar idag att man anställt Marie Bengtson som ansvarig för kliniska projekt, och Erik Kinnman, som ansvarig för investerarkommunikation, och som klinisk expert.

 

Marie Bengtson har 14 års erfarenhet av klinisk prövning och utveckling inom läkemedelsindustrin. Hon har bland annat arbetat på internationella forskningsföretag som Sanofi-Aventis och Merck-Serono samt det världsledande kontraktsforsknings (CRO) företaget Quintiles. Marie har stor erfarenhet av projektledning samt att planera, genomföra och avrapportera kliniska studier inom cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och sjukdomar i nervsystemet. Denna erfarenhet omfattar studier i både tidig och sen klinisk fas. Hon har vidare 16 års bakgrund som sjuksköterska. Marie kommer närmast från IRW Consulting AB där hon var Clinical Research Manager och fungerat som nordisk projektledare.

 

Erik Kinnman har 13 års erfarenhet från läkemedelsindustrin med ledande klinikbefattningar inom AstraZeneca, Sanofi-Synthelabo och Parke-Davies. Erik har vidare i flera år varit chef för ett analytikerteam inom Danske Bank, och fondförvaltare inom Aragon Fondkommission. Erik har en MBA-examen, samt en medicine doktorsexamen och docentur i experimentell och klinisk smärtforskning. Vidare är Erik legitimerad läkare och specialist inom neurologi samt smärtbehandling. Närmast kommer han från och SOBI där han var ansvarig för investerarkontakter, kommunikation och företagsstrategi.

 

”Dessa rekryteringar är en viktig kompetenshöjning och resursförstärkning för PledPharma. Vi närmar oss viktiga kliniska milstolpar i utvecklingsprogrammen och Marie och Erik utgör viktiga förstärkningar av PledPharma. Vidare utökas företagets kompetens inom investerarkommunikation i ett skede av företagets utveckling där intresset för våra aktiviteter beräknas öka markant och därmed kommunikationsbehovet med aktieägare och nya investerare”, säger VD Jacques Näsström.

 

För ytterligare information kontakta:

Jacques Näsström, VD, tfn 073 713 0979

Erik Kinnman, Informationsdirektör, tfn 073 422 1540

 

Om PledPharma

PledPharma är ett svenskt specialistläkemedelsbolag som fokuserar på att utveckla förbättrade behandlingar av livshotande sjukdomar. Genom att minska allvarliga biverkningar och förbättra livskvaliteten kan bolagets läkemedel effektivisera behandling med etablerade terapier. PledPharma bedriver idag två projekt i klinisk fas II med den patentskyddade substansklassen PLED-derivat. I ett av projekten, PP-095, undersöks PLED-derivats förmåga att minska biverkningar vid behandling med cellgifter vid koloncancer. I det andra projektet, PP-099, utvärderas om PLED-derivat kan minska reperfusionsskador hos patienter som får behandling med ballongutvidgning vid akut hjärtinfarkt. PledPharma (STO:PLED) är listat på NASDAQ OMX First North. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser. För mer information, se www.pledpharma.se


Attachments