ZetaDisplay: Bokslutskommuniké 2011

”Ökad försäljning av licenser och förbättrat helårsresultat”


Sverige, 2012-02-16 11:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Helår 2011

  • Omsättningen uppgick till 43,8 (50,4) MSEK
  • Resultat efter skatt uppgick till -8,6 (-10,6) MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till -0,75 (-1,09) SEK
  • Försäljning av programvarulicenser ökade med 46 %

Fjärde kvartalet – oktober-december 2011

  • Omsättningen uppgick till 6,3 (11,6) MSEK
  • Resultat efter skatt uppgick till -2,9 (-1,9) MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till -0,24 (-0,19) SEK
  • Utrullning av Butiks-TV inom ICA Nära påbörjas

Efter verksamhetsårets slut

  • Medieplattform levererad till finsk bankkedja
  • Omfattande utrullning påbörjad hos ICA Supermarket

 

Kommentar från koncernchef Leif Liljebrunn
 

Under året växte antalet nya kunder och vår försäljning av programvarulicenser ökade med 46 procent. Detta ligger helt i linje med bolagets förväntningar om att en växande installerad bas medför ökande löpande intäkter och påverkar företagets break-even positivt. Resultatet efter skatt förbättrades med 2 MSEK och uppgick till -8,6 (-10,6) MSEK. Bruttomarginalen ökade kraftigt från 46% föregående år till 56% till följd av den ökade andelen programvarulicenser och tjänster.

Under fjärde kvartalet var omsättningen klart lägre än under motsvarande period föregående år, vilket bidrog till att omsättningen för året som helhet minskade jämfört med föregående år. Trots en mycket hög bruttomarginal under kvartalet var resultatet efter skatt lägre än under motsvarande kvartal föregående år till följd av den lägre omsättningen. Främsta orsaken till den minskade omsättningen är att utrullningen hos nya kunder gått långsammare än planerat och att en del beslut hos kunderna har flyttats fram till 2012. Detta kommer emellertid att påverka omsättningen positivt under kommande kvartal 2012.

Sett över en längre period, 2006-2010, så har vår omsättning ökat med 366 procent. En bekräftelse på vår långsiktiga tillväxt var att vi under året rankades som ett av Sveriges och Europas snabbast växande teknikföretag i revisions- och konsultföretaget Deloittes internationella rankning Fast 50 i Sverige och Fast 500 i EMEA.

Jag räknar med att vår tillväxt ska fortsätta under 2012 och vår bedömning om stark tillväxt under de närmaste åren kvarstår. 2012 har börjat bra med en ny order från ICA till deras profil ICA Supermarket, vilken vi bedömer vara värd cirka 20 MSEK i ett första skede. Vi för ett flertal intressanta diskussioner med större befintliga och potentiella kunder i samtliga nordiska länder. Vår kundtillströmning har fortsatt att öka under årets fjärde kvartal och ZetaDisplay står starkt rustat för ökad tillväxt.

 

Vid frågor kontakta:


ZetaDisplay AB (publ)
CEO Leif Liljebrunn
Telefon: +46 70 845 80 52
E-mail:
leif.liljebrunn@zetadisplay.com

 

ZetaDisplay i korthet

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den nordiska marknaden. Bolaget har en nära koppling till forskning på området och kan påvisa märkbart ökad försäljning och nöjdare konsumenter. Bolaget omsatte drygt 50 mkr 2010 och befinner sig i en expansiv fas.

ZetaDisplay erbjuder en komplett medieplattform för Digital Signage som omfattar mjukvara, tjänster samt digitala system. Bolagets medieplattform möjliggör för kunderna att enkelt producera budskap samt säkerställa att en stor mängd kommunikation visas på rätt bildskärmar vid rätt tillfälle. Medieplattformen driftas och övervakas centralt av bolaget. Distributionen av media och spellistor till bildskärmar i butiker och serviceställen är internetbaserad. Styrning och kontroll av kommunikationen hanteras av såväl bolaget som kunder genom webbaserade gränssnitt som nås i molnet via Internet. Bolaget utför medieproduktion samt tillhandahåller mallverktyg som möjliggör för kunden att själv skapa innehåll. I helhetslösningen ingår även analys, rådgivning och projektledning, samt att ombesörja installation av digitala bildskärmar och kommunikationsutrustning på plats hos kund.

Bolagets medieplattform används inom en rad branscher, bland annat bygg-, elektronik-, sport-, konfektions- och dagligvaruhandeln, samt bank, restaurang och annan servicehandel. Exempel på kunder är ICA, Euromaster, Alko, Volkswagen, Shell, KotiPizza, Carlsberg, Team Sportia, SJ, Panasonic, Bilia mfl.

ZetaDisplay har närmare 40 anställda. Huvudkontoret finns i Malmö och dotterbolag i Danmark, Norge och Finland. Aktien handlas från och med 4 april 2011 på NASDAQ OMX First North Premier, med kortnamnet ZETA.

Certified Adviser och likviditetsgarant är Erik Penser Bankaktiebolag.

Mer information finns på http://www.zetadisplay.se


Attachments