Trifork sælger sin ejerandel i Next Step Citizen A/S til Syd Energi Holding A/S

Meddelelse nr. 07/2014


Aarhus, 2014-01-22 09:24 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Next Step Citizen A/S, Esbjerg er en startup virksomhed etableret af Syd Energi Holding A/S og Trifork A/S målrettet markedet for digitale velfærdsløsninger - i daglig tale kaldet Telemedicinske løsninger. Selskabet blev etableret i efteråret 2012 og har udviklet en Telemedicinsk IT platform, der gør det muligt at samarbejde tværsektorielt omkring  patienters  behandling  i eget hjem. Platformen er udviklet i samarbejde med Esbjerg og Horsens Kommuner, og er allerede i pilotdrift begge steder. Trifork har stået for udviklingen af platformen.

Parterne bag selskabet har besluttet at forenkle ejerforholdene for at sikre 100% fokus i selskabets videre udvikling.  Beslutningen er blevet, at Trifork sælger sin aktieandel til Syd Energi (SE) og fortsætter som underleverandør af softwareudvikling til platformen.

Next Step Citizen vil fortsat fokusere på at levere attraktive telemedicinske løsninger til regioner og kommuner, og vil intensivere sit fokus yderligere på området.

Aktieoverdragelsen sker i bedste forståelse mellem parterne. Aftalen giver Trifork mulighed for at anvende den udviklede integrationsplatform i projekter udenfor Next Step Citizen’s domæne, herunder i udlandet.

Jørn Larsen, Administrerende direktør i Trifork, udtaler: "Vi ser frem til samarbejdet med Next Step Citizen som udviklingssamarbejdspartner samt til at arbejde med udbredelsen af telemedicin løsningen i nye markeder"

Niels Duedahl, Administrerende direktør i SE, udtaler: “Next Step Citizen har etableret et godt grundlag for vækst og vi ser frem til at kunne sætte yderligere fokus på at udvikle digitale produkter og ydelser til kommuner og regioner.”

Salget har ikke nogen væsentlig resultatpåvirkning for Trifork.


 

Om Trifork

Trifork blev etableret i 1996 og er børsnoteret på NASDAQ OMX Copenhagen. Virksomheden er en innovativ software udvikling virksomhed der fokuserer på forretningsområderne: Mobile, Agile og Cloud. Trifork udvikler og leverer forretningskritiske it-systemer til flere brancher (bl.a.: Finans, Sundhed, Offentlig, Industri og Telekom). Koncernen har 265 medarbejdere fordelt på 12 kontorer i Aarhus, København, Esberg, London, Zürich, Amsterdam, Krakow, Budapest, Stockholm og San Francisco. Ved udgangen af 2012 havde Trifork en markedsværdi på DKKm 243 / EURm 33, med en omsætning i 2012 på DKKm 223 / EURm 30.

 

Venlig hilsen

Bestyrelsen, Trifork A/S

 

Trifork A/S

Margrethepladsen

DK-8000 Århus C

CVR-nr. 20921897

ISIN DK0060102887

Kortnavn: TRIFOR

Telefon: +45 8732 8787

Telefax: +45 8732 8788

Kontaktperson:

Administrerende Direktør, Jørn Larsen

Direkte +41 79 430 9697

E-post: jla@trifork.com