Hexatronic undertecknar distributionsavtal med Tawasol i Jordanien

Gothenburg, SWEDEN


Hexatronic Scandinavia AB (publ), en teknikkoncern specialiserad på produkter och lösningar för bredband och kommunikation över optisk fiber, fortsätter att växa i Mellanöstern-regionen genom att kontraktera en ny distributör, Tawasol.  

Tawasol kommer att representera Hexatronics kompletta produktsortiment på sex olika marknader; Jordanien, Irak, Libanon, Bahrain, Saudi Arabien, Libyen samt Algeriet.

"Avtalet med Tawasol är helt i linje med vår strategi att skapa tillväxt genom ett väl utbyggt nätverk av distributörer. Med Tawasol som leverantör och systemintegratör förstärker vi vår närvaro på en expansiv marknad i Mellanöstern samt Nordafrika. Tawasol har mer än 12 års erfarenhet av bredbandsutbyggnad och är en mycket etablerad aktör på dessa marknader, säger Henrik Lyon koncernchef och VD i Hexatronic"

"Hexatronics omfattande och flexibla produktsortiment i kombination med vår lokala närvaro stärker Tawasol som totalentreprenör och förbättrar vårt erbjudande ytterligare. Vår första leverans och installation av 5000 Fiber To The Home (FTTH) anslutningar i Amman har fallit mycket väl ut, säger Jawad Saadi CEO i Tawasol".


Tawasol grundades 2002 som en regional systemintegratör för Ericsson Enterprise. Bolaget med omkring 100 anställda projekterar, installerar och underhåller kompletta bredbandsnät i samarbete med operatörer och andra organisationer på marknaden. Mer information om Tawasol: www.tawasolnet.com

Hisings Backa den 25 augusti 2014.

 

Henrik Lyon
Verkställande Direktör

Hexatronic Scandinavia AB
Org nr 556168-6360
Exportgatan 47 b
422 46 Hisings Backa
Tel: 031-742 53 30

www.hexatronicscandinavia.se

 

För eventuella frågor kontakta:

 

  • Göran Nordlund, Styrelseordförande                       070-433 13 20
  • Gert Nordin, vice verkställande Direktör                  070-858 34 20

 

Hexatronic Scandinavia AB (publ) är en teknikkoncern specialiserad på produkter och lösningar för bredband och kommunikation över optisk fiber. I koncernen finns bolagen Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB (Hudiksvall, www.hexatronic.com ), Hexatronic Elektronik och Data AB (Göteborg, www.hexatronic.se ), Memoteknik AB (Skellefteå, www.memoteknik.com) och The Blue Shift AB (Stockholm, www.tbsoptics.com ). Alla koncernens ingående bolag utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och system för bredbandskommunikation. Bolagen säljer sina produkter till operatörer, telekombolag, nätägare, återförsäljare och systemintegratörer. Koncernen har sitt säte i Göteborg och har ca 120 st anställda. Hexatronic omsatte 357 mkr på 9 månader per Q3 räkenskapsåret 2013/14 (per 31 maj 2014) med en EBITDA marginal på 12%. Koncernen är listad på Nasdaq OMX First North under tickern HTRO. För mer information se www.hexatronicscandinavia.se

 


Attachments

Hexatronic undertecknar distributionsavtal med Tawasol