Hexatronic undertecknar sälj- och distributionsavtal med Toronics i Canada


Hexatronic Scandinavia AB (publ)
556168-6360

Pressmeddelande 19 december 2014

Hexatronic undertecknar sälj- och distributionsavtal med Toronics i Canada

 

Toronics kommer att representera hela Hexatronics produktportfolio på den kanadensiska marknaden samt tillhandahålla utbildning i installation av systemen Ribbonet® och Micronet(TM). Toronics kommer även erbjuda service av Ribbonet® installationsutrustning.


- Det här är ett utmärkt tillfälle att stärka Hexatronics lokala närvaro i Canada som är en marknad med stor potential. Toronics är en ny ambitiös aktör som redan är väl etablerad på den kanadensiska marknaden. De har stor kapacitet att bli en stark partner till Hexatronic när det gäller försäljning, service och distribution av våra produkter och lösningar. Vi ser fram emot ett givande och långsiktigt samarbete, säger Henrik Larsson Lyon, VD i Hexatronic.  

Rommi Roosimaa, CEO i Toronics, ser mycket positivt på samarbetet.
- Hexatronics produktsystem och lösningar som baseras på blåsfibersystemen Ribbonet® och Micronet(TM) kommer att komplettera vårt erbjudande. Under 2015 kommer vi även att lagerhålla Hexatronics produkter, vilket betyder snabba leveranser och utökad support för våra kunder i Canada.

Om Toronics:
Toronics grundades 2012 och har säljkontor i Toronto (huvudkontor), Ottawa, Calgary och Vancouver. Företaget utvecklar, levererar och säljer produkter och lösningar inom fiberområdet. www.toronics.com

 

Hisings Backa / Toronto 19 december 2014.

Hexatronic Scandinavia AB

Org nr 556168-6360

Exportgatan 47 B

422 46 Hisings Backa

 

 För eventuella frågor kontakta:

· Göran Nordlund Styrelseordförande, 070-433 13 20

· Henrik Larsson Lyon, VD, 070-650 34 00

 

Hexatronic Scandinavia AB (publ) är en teknikkoncern. I koncernen finns bolagen Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB (Hudiksvall, www.hexatronic.com ), Hexatronic Elektronik och Data AB (Göteborg, www.hexatronic.se ), Memoteknik AB (Skellefteå, www.memoteknik.se )The Blue Shift AB (Stockholm, www.blueshift.se) och Proximion AB (Kista, www.proximion.com). Huvuddelen av koncernens ingående bolag utvecklar, marknadsför och levererar system, produkter och komponenter för bredbandskommunikation. Bolagen säljer sina produkter till operatörer, telekombolag, nätägare, återförsäljare och systemintegratörer. Koncernen har sitt säte i Göteborg och har ca 140 st anställda. Hexatronic omsatte ca 500 mkr under räkenskapsåret 2013/14 med en EBITDA marginal på 12 %. Koncernen är listad på Nasdaq OMX First North under tickern HTRO. Bolagets Certified Advisor (CA) är Redeye AB. För mer information se www.hexatronicscandinavia.se


Attachments

Hexatronic undertecknar sälj- och distributionsavtal med Toronics