Avainteknologiapatentti myönnetty Yhdysvaltojen alueelle

Helsinki, FINLAND


Helsinki, 11.8.2015: klo 8.00

  • Nexstimin uraauurtavan teknologian patenttisalkku vahvistuu

Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO), lääkintälaitteita kehittävä ja tuottava teknologiayritys, joka pyrkii parantamaan aivohalvauspotilaiden kuntoutusta kallon ulkopuolisella aivostimulaatiolla, ilmoittaa, että Yhdysvaltojen patentti- ja rekisterihallitus (United States Patent and Trademark Office - USPTO) on nyt myöntänyt avainpatentin, joka kattaa sen menetelmän ja järjestelmän kallon läpäisevällä sähkömagneettisella stimulaatiolla (TMS) tuotetun sähkökentän näyttämiseksi aivoissa.

Nexstimin navigointitoimintoa hyödyntävä aivostimulaatio (Navigated Brain Stimulation, NBS) on maailman edistyksellisin TMS-järjestelmä ja ainoa, joka pystyy mallintamaan sähkökenttää aivoissa. Sähkökenttään perustuva navigointi mahdollistaa entistä paremman tarkkuuden, toistettavuuden ja annostuksen säädön, jonka ansiosta TMS-menetelmää voidaan käyttää kliinisenä työkaluna potilaalle räätälöidyssä hoidossa. 

Tämä patentin hyväksyntä täydentää niitä Nexstimin patentteja, jotka tällä hetkellä ovat myönnetty Kiinassa ja Japanissa.

TMS-menetelmässä käytetään induktiokelan tuottamaa ajan mukaan muuttuvaa magneettikenttää, joka indusoi aivoihin sähkökentän. Riittävän voimakkaalle sähkökentälle altistetuissa kohdissa aivojen hermosolut aktivoituvat eli stimuloituvat. NBS-menetelmässä TMS-induktiokelan tuottama sähkökenttä nähdään kuvanäytössä henkilön aivoja esittävän anatomisen kuvan päälle lisättynä peittokuvana. Katsomalla näyttöä käyttäjä pystyy hahmottamaan sähkökentän ja asemoimaan TMS-laitteen reaaliajassa stimuloidakseen haluttua kohtaa aivoissa. 

Nexstimin toimitusjohtaja Janne Huhtala kommentoi: "Nexstimin tekniikka on aivostimulaation tiennäyttäjä, ja tämän patentin hyväksyntä lisää entisestään ainutlaatuisen sähkökenttään perustuvan navigointimenetelmämme maailmanlaajuista validointia. Vaikka menetelmä on jo käytössä leikkausta edeltävään kartoitukseen tarkoitetussa NBS-järjestelmässämme, tämä vahvistaa edelleen asemiamme, kun lähestymme aivohalvauksen hoitoa Yhdysvalloissa koskevan vaiheen III tutkimuksemme ensimmäistä välianalyysiä tämän vuoden kolmannella kvartaalilla."

NEXSTIM OYJ

Janne Huhtala, toimitusjohtaja

Lisätietoja saa verkkosivulta www.nexstim.com tai ottamalla yhteyttä:

Nexstim                                                                 +358 (0)40 8615046

Janne Huhtala, toimitusjohtaja                 janne.huhtala@nexstim.com

UB Capital Oy (hyväksytty neuvonantaja)           +358 (0)9 2538 0225

Walter Ahlström / Tom Olsio

Consilium Strategic Communications             +44 (0)20 3709 5700

Mary-Jane Elliott / Ivar Milligan          nexstim@consilium-comms.com

Tietoja Nexstim Oyj:stä

Nexstim on Suomessa vuonna 2000 perustettu lääkintälaitteita kehittävä ja tuottava teknologiayritys, joka pyrkii parantamaan aivohalvauspotilaiden kuntoutusta. Nexstim on ensimmäisenä hyödyntänyt teknologiaansa aivojen diagnosoinnissa NBS (Navigated Brain Stimulation) -järjestelmän avulla. Se on ensimmäinen ja ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoivaan kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon (nTMS) perustuva järjestelmä aivojen puhealueiden ja liikeaivokuoren leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Yhtiö on kehittänyt samalle teknologia-alustalle laitteen nimeltä Navigated Brain Therapy (NBT®, navigoitu aivoterapia) aivohalvauspotilaiden hoitoon. Vuoden 2014 alkupuoliskolla Nexstim käynnisti kaksivuotisen vaiheen III avaintutkimuksen 12 paikkakunnalla Yhdysvalloissa tavoitteenaan osoittaa NBT®-laitteiston teho ja saada FDA:n myynti- ja markkinointilupa sen käytölle akuutin vaiheen jälkeisessä aivohalvauskuntoutuksessa Yhdysvalloissa. Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Finlandin ja Nasdaq First North Swedenin markkinapaikoilla. Lisätietoja on verkkosivulla www.nexstim.com.


Attachments

Avainteknologiapatentti myönnetty US