Arcoma AB : Genombrottsorder till Singapore


20 januari 2016

PRESSRELEASE

Arcoma har tillsammans med sin lokala distributör och Canon vunnit en genombrottsorder till Singapore. Ett av Singapores mest välrenommerade akademiska sjukhus, National University Hospital, har valt Arcomas mest avancerade system Precision till sin radiologiavdelning. Systemet är Arcomas första i Singapore. Ordern är värd ca 650 000 Sek.

Arcoma har på kort tid nått genombrott på tre strategiska marknader i Asien. Strax innan jul installerades ett första system på Ilsan Hospital i Soul Sydkorea och i januari installerades nyligen det första systemet på Queen Mary i Hong Kong. Installation på National University Hospital beräknas  ske under månadsskiftet februari/mars.

"Det var med glädje vi mottog beskedet att vi vunnit upphandlingen till National University Hospital i Singapore. Att vi sålt in Precision till ytterligare en tuff marknad i Asien känns fantastiskt. Att vi dessutom lyckats göra det på Singapores kanske ledande universitetssjukhus och i hård konkurrens med stora globala spelare känns speciellt bra. Vi har nu ytterligare ett skyltfönster för Arcomas världsledande digitala röntgensystem för hela regionen", säger Peter Reinli asienansvarig på Arcoma.

Om National University Hospital

National University Hospital är kanske det största regionscentret inom specialistbehandling för medicin-, kirurgi- och dentalbehandlingar i Singapore. Sjukhuset genomför även organtransplantationer.

National University Hospital är också den principiella utbildningsenheten för Yong Loo Lin School of Medicine och fakulteten för dentalvård. Det har 1 160 bäddar och behandlar mer än 670 000 out-patients och 49 000 in-patients per år.

Om Arcoma

Arcoma, med lång erfarenhet av branschen, är en ledande leverantör av integrerade digitala röntgensystem med hög kvalitet och avancerad teknik. Arcomas produkter erbjuder den senaste digitala bildtekniken kombinerat med tekniskt avancerade rörliga positioneringssystem, vilket tillsammans med ergonomisk skandinavisk design, erbjuder kunden kompletta, konfigurerbara och funktionella digitala röntgensystem. Bolagets produkter säljs via återförsäljare samt via OEM-kunder och det finns idag över 2 500 av Arcomas röntgensystem installerade i hela världen. Arcoma är listat på NASDAQ OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Salomonson, VD Arcoma AB

Tel: 0470-70 69 11,   E-mail: jonas.salomonson@arcoma.se 


Attachments

Genombrottsorder till Singapore